Leta i den här bloggen

tisdag 16 februari 2010

Stort gerillaangrepp i Indien

Igår genomförde en enhet motsvarande ett kompanis storlek ur Folkets Befrielsegerillaarmé ett mycket framgångsrikt anfall på en bas tillhörande den paramilitärastyrkan Eastern Frontier Rifles (EFR) i delstaten Västbengalen. Bloggkollegan Björnbrum var snabbt ut och skrev en rapport, den finner ni här. Idag har den reaktionära statens inrikesminister, P Chidambaram, uttalat sig och fler uppgifter kommit idagen.
Maoistgerillan stormade basen i fullt dagsljus. Minst 24 EFR-soldater dödades, oklart hur många som skadats och hur allvarligt. Flera officerare och soldater ur den 51 man starka reaktionära truppen saknas fortfarande. Mer än 40 vapen ska ha konfiskerats av maoister. När gerillasoldaterna retirerade spred de ut minor på en sträcka av 30 kilometer för att fördröja den reaktionära arméns förflyttningar i området. Kamraterna brände ner den reaktionära basen. En total framgång för en våghalsig stormning av en fientlig bas med andra ord.
Samtidigt bekräftas av Västbengalens högsta polischef, en person vid namn Bhupinder Singh, att de reaktionära trupperna för att hämnas sitt nederlag på slagfältet mördar "maoister". Enheter ur EFR ska - med Singhs ord -"som vedergällning efter attacken" har mördat 3 "maoister"; hur dessa människor ska ha dödats uppger man dock inte, men händelsen ska ha inträffat efter angreppet på basen och det finns tills nu inget belägg för att det rör sig om gerillasoldater.
Uppgifter i reaktionär press gör även gällande att maoisterna ska ha attackerat ännu en paramilitär bas, tillhörande Central Reserve Police Force, i Dharampur i samma del av delstaten Västbengalen, vi har dock ännu inte kännedom om mer uppgifter rörande det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.