Leta i den här bloggen

fredag 5 februari 2010

Dagens manifestation i Stockholm


Vi fick en mail från aktivistgruppen i Stockholm som organiserade dagens manifestation utanför indiska ambassaden i Stockholm. Det verkar ha gått hyfsat; dock ett ganska litet antal som dök upp, säkerligen har det att göra det med att det var kortfristigt, tidpunkten osv. Men, man kommer inte ifrån att de också är ett tecken på hur svag anti-imperialismen är inom den svenska "vänstern". Det finns inte en bred rörelse som verkar för att stödja revolutionära kamper världen över. Det är ett uttryck för flera olika saker, men det som vi måste ta fasta på att det finns aktivister som har en internationalistisk hållning även här i landet och de måste stödjas! Aktivistgruppen i Stockholm ska ha all heder för att de visat proletär internationalism i handling!
Ambassadpersonalen verkar ha tagit det allvarligt, det ska åtminstone ha hållt rejäl koll på vad som pågick. Detta betyder att aktionen kommer att rapporteras till New Delhi och eftersom det kommer att komma rapporter även från mängder med andra europeiska städer om liknande aktiviteter; så kommer det säkert att påkalla uppmärksamhet.
I vilket fall var aktivisterna glada, det var den första aktionen av denna typ och de kommer säkert att hitta på mer. Vi hoppas att ni som läser detta tänker över vad ni själva kan bidra med, det behöver inte var "storartade" grejor; det viktiga är att man försöker dra sitt strå till stacken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.