Leta i den här bloggen

tisdag 2 februari 2010

Manifestation i Stockholm

Som vi tagit upp tidigare arrangeras på fredag i flera europeiska länder aktioner vid Indiens ambassader och konsulat. Aktionerna är en solidaritetsaktion med indiens kämpande folk och en protest mot "Operation Greenhunt" som den indiska staten genomdriver med huvudsyftet att slå ner det av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) ledda folkkriget, vilket även inkluderar ett omfattande angrepp på de så kallade demokratiska fri- och rättigheterna och drakoniska åtgärder mot landets ursprungsbefolkning. Information om det hela kan ni finna här på engelska, och här finner ni på tyska uppropet till den internationella aktionen. Nu har vi fått information om att kamrater i Stockholm kommer att organisera en manifestation i Stockholm och vi vill uppmana alla som på något sätt sympatiserar med det indiska folkets kamp att delta. Vi fick denna email:

"Initiativgruppen "Naxalbari" organiserar på fredag, den 5 februari 2010, en solidaritets- och protestmanifestation utanför den indiska ambassaden i Stockholm. Vi vill med denna aktion stödja det indiska folkets kamp för en verklig frigörelse från imperialism och reaktion. Vi anser att det folkkrig som leds av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) är en rättfärdig kamp som bör stödjas. Vi protesterar mot att den Indiska staten använder "hotet från maoisterna" som en förevändning för att genomföra "Operation Greenhunt" vilket inte är något annat än ett krig mot det indiska folket. Drakonisk repression, användande av krigsmakten mot den egna befolkningen, övergrepp mot ursprungsbefolkningen ("adivasi") och ett sätt för "Transnationella Företag" att roffa åt sig mer råvarurika landområden; det är "Operation Greenhunt". Vi vill uppmana alla som vill visa sin solidaritet med det indiska folkets kamp att delta i aktionen. Vi inleder aktionen klockan 15.00 och den kommer att pågå i två timmar. Platsen är utanför indiska ambassaden i Stockholm, Adolf Fredriks Kyrkogata 12.
Alla politiska partier och organisationer, så väl som privatpersoner, är välkomna att delta och uttrycka sin solidaritet.

Revolutionärer är inte terrorister! Stöd det indiska folkets befrielsekamp! Naxalbari Zindabad!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.