Leta i den här bloggen

torsdag 18 februari 2010

Gerillaaktioner i Peru och Indien

Peru: Idag rapporterar peruansk press om aktioner som Folkets Befrielsearmé (FBA) genomfört under den senaste tiden i distriktet Los Olmos i departamentet Lambayeque. Maoisterna ska ha genomfört omfattande flygbladsutdelningar och målat slagord på byggnader i flera olika byar. I måndags natt likviderade en manstark enhet ur FBA två före detta gerillasoldater som förrått folkets sak och tagit tjänst som angivare hos reaktionen. Aktionen ägde rum i närheten av byn Puerta de Querpón. Dessa rapporter om att FBA genomför större truppförflyttningar i Lambayeque och rensar ut de känd folkfienderna är synnerligen positiva nyheter för den peruanska revolutionens vänner. Lambayeque tillhör Perus Kommunistiska Partis Regionalkommitté Nords jurisdiktion och att PKP nu börjar göra allt mer väsen av sig i denna del av Peru verkar tyda på att Centralkommittén anser att man är i ett läge som tillåter att man intensifierar folkkriget i landets norra delar.
Indien: I byn Korasi, i distriktet Jamui i delstaten Bihar, ska natten till idag 12 personer ha dödats. Den reaktionära pressen säger att aktionen genomfördes av den maoistiska gerillan som en vedergällning för att de dödade ska ha lämnat ut åtta revolutionärer till reaktionen. De närmare omständigheterna är för oss okända, vi har ännu inte läst eller hört något uttalande från Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) eller någon annan pålitligt källa. Klart är dock att IKP (maoisterna) kallat till bandh i fem distrikt i Bihar - Banka, Bhagalpur, Jamui, Munger och Lakhisarai - i protest mot morden på de åtta mördade revolutionärerna.
Samtidigt rapporteras enheter ur Folkets Befrielsegerillaarmé ha genomfört ett eldöverfall mot en reaktionär truppstyrka i West Midnapore-distriktet i delstaten Västbengalen, inga försluster uppges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.