Leta i den här bloggen

tisdag 24 november 2009

Dagens skitsnack

Dagens Nyheter leverar idag en ordentlig dos skitsnack. Det är i sig inget ovanligt, det brukar de göra varje dag. Det som gör att vi idag påpekar det är att det handlar om direkt riktad desinformation. Vi gör därför följande tydliggörande:

1) Det finns ingen politisk rörelse i Peru som heter "Sendero Luminoso" ("lysande stigen" på svenska). Det namnet används av den peruanska reaktionen och dess medlöpare när de talar om Perus Kommunistiska Parti (PKP). Anledningen till att de använder beteckningen "sendero luminoso" är för att de vill framställa som en mystisk sekt och inte som det Kommunistiska Parti det handlar om. Man spelar på folks fördomar och det är en del av kontrarevolutionens psykologiska krigsföring.
2) PKP leder sedan den 17 maj 1980 ett revolutionärt folkkrig och man har upprättat folkkommittéer och revolutionära stödbaser, i olika delar av landet, där den gamla ordningen sopats bort och folket självt tagit kontrollen över sitt öde.
3) Sedan 1993 har reaktionärerna med hjälp av en grupp förrädare spridit lögner om att PKP skulle vara splittrat och att dess ordförande Gonzalo (Abimael Guzmans "nom de guerre") skulle ha kapitulerat. PKPs Centralkommitté har upprepade gånger tillbakavisat alla sådana påstående och ingående förklarat hur det hela ligger till, dokumenten ifråga är offentliga ochh finns bland annat att finna på denna hemsida (engelska) och denna (spanska). Till saken hör också att ordförande Gonzalo inte tillåtis uttala sig fritt sedan den 24 september 1992 och sitter i isoleringscell på en flottbas.
4) PKP har fortsatt att leda folkkriget, här på bloggen har vi flera gånger under de senaste tre månaderna berättat om aktioner och den intresserade kan klicka runt på de länkar vi tillhandahåller för att snabbt finna mycket mer information.
5) Det är en absurditet utan dess like att några advokater i Lima genom påstådda kontakter med en gripen partiledare skulle ha rätt att representera ett krigsförande kommunistiskt parti. Det är en princip i den internationella kommunistiska rörelsen att man inte kan leda en revolution från fängelset. Det som det handlar om är ett gäng föräddare som sålt sig till klassfienden.
6) Det hela syftar till att dölja det folkmord som de reaktionära väpnade styrkorna håller på att sätta igång pv landsbyggden. Man har hyrt in israeliska generaler (se tidigare blogginlägg) och man har skaffat modernare vapen. Man genomför även en massa olika justeringar av lagar och så vidare för att kunna genomföra folkmordet utan senare behöva stå tillsvars för det. Blanda annat driver man nu igenom i parlamentet en lag som säger att de väpnade styrkorna får flytta dödade civila utan att brottsplatsundersökning genomförs av åklagare eller andra, det vill säga: den peruanska statens väpnade styrkor kan skjuta vem som helst och sen presentera kroppen på ett bårhus och säga att incidenten ägde rum i ett stridsområde. Allt detta äger rum samtidigt som Förenta Staterna trappar upp sin intervention i landet, man har redan nu fyra stycken (kända) baser i landet och nordamerikansk trupp deltar i kriget mot Perus folk.
7) Trots allt fortsätter PKP att leda folkkriget framgångsrikt och man återtar nu områden som man förlorade under den storoffensiv som reaktionen under nordamerikanskt befäl genomförde i början av 90-talet. Vissa områden som man förlorade för femton år sedan håller man nu på att återerövra. Det kommer också rapporter om aktioner på orter där PKPs inflyttande tidigare inte varit så omfattande.

I korthet, dagens skitsnak står Dagens Nyheter för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.