Leta i den här bloggen

onsdag 4 november 2009

Bandh i Orissa och nytt nummer av tidskriften People's March

Under ledning av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) genomförs sedan igår en massiv arbetsnedläggelse, en väpnad strejk, en så kallad bandh, i delstaten Orissa. Aktionen inleddes igår och är planerad att pågå till imorgon i distrikten Malkangiri, Koraput och Rayagada. En mängd olika aktioner har genomförts, bland annat har flera vägar blockerats och tågförbindelse stoppats. Även byråkratkapitalistiska företag har angrippits, som till exempel Essar Steel, vars lokaler i orten Chitrakonda i Malkangiri angrepps av gerillakämpar.

Ett nytt nummer av den indiska tidskriften People's March finner ni här. I detta nummer kan ni läsa bland annat det mycket viktiga avståndstagande som Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) gjorde gentemot den kapitulant-linje som ledarna, för det parti som tidigare var, Nepals maoistiska parti följer. Vidare skriver kamraterna om det aktuella läget i folkkriget i landet och man publicerar även uttalanden rörande gripandet av politbyråmedlemen Kobad Ghandy som vi tidigare rapporterat om. Bland annat säger man:

"Kamrat Kobad Ghandy är en förebild att ta till sig för den nya generation av ungdomar som håller på att fjärmas från sitt eget folk av det elitistiska, krypande, anti-folk koloniala utbildningssystemet och själviska värden drivna av pro-imperialistiska härskare. Låt oss förena oss för att kämpa emot försöken från den indiska staten att förfölja revolutionära intellektuella, maoistiska ledare och kämpar som kamrat Kobad Ghandy som dedikerat hela sitt liv till att befria folket från den imperialistiska, feodala och comprador-kapitalistiska exploateringens och förtryckets grepp. Maoisterna är folkets tjänaremedan Manmohans, Chidambarams och Raman Singhs är tjänare till imperialisternas, de feodala krafterna och den lumpna, parasitära, maffiakapitalistklassen. Maoisterna kämpar osjälviskt för att befria de förtryckta medan Manmohan Singhs Chidambarams, Raman Singhs och Co är förtryckarna som sprider skräck bland folket."
- Azad,Talesman, centralkommittén, IKP (maoisterna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.