Leta i den här bloggen

lördag 19 september 2009

Ockupera mera!


I går gjordes ett ockupationsförsök i Lund. Dock blev de glada ockupanterna tyvärr ganska snabbt avvisade av snuten. Vi publicerar deras pressmedelande nedan. Även i Göteborg har enbyggnad ockuperats, du finner mer info här.

"Under fredagskvällen så har ett tomt hus på Högevallsvägen 2 vid Högevallsvadet ockuperats i Lund. Ockupanterna kräver bostad åt alla och rätten att bruka tomma hus. Huset ägs av Lunds kommun och är fullt fungerande med många rum, vatten och el.

Bostadsbristen i Lund är den värsta på 40 år. Varje terminsstart är det samma visa, men Lunds kommun vägrar agera, så vi måste göra det själva. säger Carl från ockupanterna.

Under året sedan Smultronstället, den första ockupationen i Lund i november 2008, har många hus ockuperats i staden. Det senaste huset, döpt till Muraren, ockuperas av såväl gamla som nya ockupanter.

Folk har ingenstans att bo. Man tvingas hyra rum på vandrarhem, hänvisas till att bo i tält eller i husvagnar. Man kan inte flytta hemifrån eller hitta ett boende man har råd med. Det är helt enkelt inte acceptabelt, speciellt inte när det finns fullt dugliga hus som står tomma i stan.

/ Ockupanterna på Muraren"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.