Leta i den här bloggen

torsdag 17 september 2009

80 civila mördade i Jemen

Igen har en massaker skett i det världsomspännande kriget mot friheten en som USA-imperialismen och dess hejdukar utkämpar. Obeväpnade flyktingar mördades från luften av den jemenistiska lakejregimen. Det handlar inte om någon konstig konflikt långt borta, konflikten i Jemen är ett direkt reslutat av den nordamerikanska inblandningen. Saken är så uppenbar att till och med en borgerlig organisation som Amnesty reagerar, vi citerar en rapport från 2007:

"På en dammig gata som leder till en av Sana’as tungt trafikerade huvudgator ligger den engelskspråkiga dagstidningen, Yemen Times.Chefredaktören, Nadia Al Saqqaf, svarar snabbt när jag undrar hur Jemen har påverkats av samarbetet med USA i kampen mot terror.
– Samarbetet legitimerar enorma utgifter för den militära verksamheten, uppåt 40 procent av landets budget går till detta. Jemens suveränitet har mer eller mindre upphävts. Vi bedriver amerikansk säkerhetspolitik och misstänkta terrorister behandlas enligt amerikanska instruktioner, säger Nadia Al Saqqaf och hänvisar till de jemeniter som släppts från Guantánamolägret." (Hela rapporten finner ni här.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.