Leta i den här bloggen

tisdag 1 september 2009

Andra världskriget i Europa 70 år


Idag är det 70 år sedan Hitlerfascisterna startade det Andra Världskriget i Europa. Som vi vet stod det socialistiska Sovjetunionen mot fascisternas rasande angrepp och tillsammans med antifascistiska motståndsrörelser och nationella enhetsfronter, som i Kina, krossade man fascismen. Vi får aldrig glömma att fascismen skapades av imperialisterna med avsikt att krossa den revolutionära arbetarrörelsen och det socialistiska Sovjetunionen. Men, det hela slog bakut och som ett reslutat existerade under en kort tid ett socialistiskt system som omfattade hälften av jordens yta och en tredjedel av dess befolkning. Våra tankar går idag till de miljoner som stupade i kamp mot fascisterna.

Borgarnas lakejer försöker draga socialismen i smutsen och missar naturligtvis inte chansen att sprida lönger rörande förhållandet mellan Sovjetunionen och Tyskland. En artikel som reder ut en del av begreppen finns här. Dessa intressanta anmärkningar är också värda en läsning.

Dessutom vill vi passa på att informera att arrangörerna till Reclaim Rosengård nu släppt ett pressmeddelande, som ni finner här. Vi anser att arrangörernas egna slutsatser bekräftar de saker vi skrev igår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.