Leta i den här bloggen

tisdag 22 september 2009

Maoister i kamp mot socialfascister i Indien

Efter att beväpnade gangstrar från det socialfascistiska partiet CPI (marxist) mördat två fattiga kvinnor angrepp igår kväll bybor med stöd av maoistiskagerillakämpar deras högkvarter i byn Inayatpur nära Lalgarh, ungefär 25 mil från Kolkata (tidigare kallad Calcutta). Efter en mer än sex timmar lång eldstrid var tio av socialfascisterna döda, men ännu har inga stupade repporterats på folkets sida. CPI (marxist) är ett revisionistiskt parti som i olika indiska delstater, som tex. Västbengalen och Kerala, har, eller har haft, regeringsmakten och gjort sig ökänt som de fattigas värsta fiende. Det är ett parti som är själva sinnesbilden för socialfascister: socialister i ord men fascister i handling. Detta är ett parti som är innerligt hatat bland Indiens fattiga och av alla framstegsvänner som är närmare bekanta med förhållandena i landet. Att de fattiga massorna sluter upp kring IKP (maoist) bekräftas ytterligare med denna aktion, trots att den Indiska staten skickat tusentals militärer och specialpoliser till området, som en reaktionär tidning skrev: "Men händelsen visade återigen hur trots förekomsten av en sådan enorm truppstyrka maoisterna faktiskt är de som bestämmer i skogarna som omger områdena i West Midnapore-distriktet".
I en annan aktion som ägde rum på söndagskvällen, likviderade gerillakämpar en organisatör av paramilitära förband, även han knuten till CPI (marxist). Även denna aktion skedde i West Midnapore-distriktet, men i byn Kalapathar.
För de som vill veta lite mer om CPI (Marxist) kan vi tipsa om den delvis självbiografiska romanen De små tingens gud (engelsk originaltitel The God of Small Things) av Arundhati Roy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.