Leta i den här bloggen

torsdag 28 januari 2010

Vad hände med terroristerna?


Idag inleddes den så kallade "internationella Londonkonferensen kring Afghanistan", vilken det vore lämpligare att kallas "imperialisternas konferens för att besluta hur man ska bekämpa den nationella motståndsrörelsen i landet och hur man ska vända trenden i det krig som man håller på att förlora". Vi kommer att få hör hycklande fraser och lögner på löpande band. Vissa av de uttalande som görs av deltagarna i konferensen kan dock vara värda att tas upp eftersom hyckleriet ibland blir väldigt uppenbart. Med anledning av att en viktig del av imperialisternas gemmensam strategi nu blivit att "köpa över" vissa element ur de styrkor som nu på olika sätt är involverade i den afghanska motståndsrörelsen, kläcket Storbritanniens premiärminister Gordon Brown idag ur sig följande:


"- Men vad gäller de upprorsmän som vägrar att acceptera villkoren för integreringen så har vi inget annat val än att fortsätta förfölja dem militärt."

Märk ordvalet. Nu är de som gör motstånd i Afghanistan "upprorsmän". Tidigare var de "terrorister". Slutsatsen borde vara att termen "terrorist", såsom den används av imperialismens politiska företräddare, inte har något som helst att göra med en persons/organisations/rörelses verkliga praktik, utan är relativ i förhållande till vad som passar imperialismen för dagen. Det har vi vetat sedan innan, nu hoppas vi att fler uppmärksammar att det är så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.