Leta i den här bloggen

måndag 18 januari 2010

Gerillaaktioner i Indien, Filippinerna och Peru

Indien: Maoistisk gerilla genomförde idag på morgon en omfattande sabotageaktion mot järnvägsnätet i delstaten Bihar. Revolutionärerna intog järnvägsstationen i orten Nadaul och satte personalen i säkerhet, varefter man sprängde rälsen. All järnvägstrafik på den viktiga linjen Patna-Jehanabad-Gaya låg nere under flera timmar.
Filippinerna: En före detta gerillasoldat, som förrått revolutionen, tagit tjänst i den reaktionära armén och där aktivt arbetat som spejare, likviderades igår av gerillasoldater ur Nya Folkarmén (NFA) som leds av Filippinernas Kommunistiska Parti. Aktionen ägde rum i Brgy. Pandapan, Tagum City på ön Mindanao. Förrädaren hade massvis med fattigbönders blod på sina händer och NFA understryker att aktionen ska ses som en varning till de som vänder sig mot folket som instrument för reaktionen.
En talesman för NFA, har med anledning av en text publicerade i en reaktionär tidining (Philippine Daily Inquirer) gjort ett uttalande där han klargöra hur det ligger till med revolutionärernas påstådda inblanding i droghandel. Alla sådan påståenden tillbakavisa exemplariskt och kategoriskt. Som vanligt är den reaktionära armén och polisen däremot djup inblandande. Ni finner den intressanta texten här.
Peru: Enheter ur Folkets Befrielsearmé likviderade igår söndag en polisspion i byn Pucayacu, i distriktet José Crespo y Castillo i den norra delen av provinsen Leoncio Prado (Huanuco). Revolutionärerna hade under hela helgen genomfört en mängd aktiviter i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.