Leta i den här bloggen

onsdag 27 januari 2010

En mycket intressant notis

Den peruanska dagstidningen Expreso har idag en mycket intressant notis på sin websida. Notisen handlar om att politisk graffiti till stöd för Perus Kommunistiska Parti (även den utdöda gruppen MRTA nämns) i Lima. Tidningen skriver att:

"Även om det nu har kommit att bli en daglig företelse att man på några gator i Lima ser målningar som handlar om MRTA och Sendero Luminoso [vilket är det namn som reaktionen använder på PKP - ungefär som man använde Vietcong på FNL, översättarens anmärkning], så börjar detta få större omfattning i sil med 80-talet då denna typ av terroristiska budskap intensivierades"

Man skriver om det hela med anledning av olika slagord till stöd för PKP som målats på lokaler tillhörande det byråkratkapitalistiska företaget Alicorps lokaler i Callao (som är en hamnstad/stadsdel som ingår i "metropolitan-området Lima").

Detta är intressant framförallt av den anledningen att en av de viktigaste dagstidningarna i Peru med denna notis bekräftar att PKP genomför omfattande proppagandaaktioner i landets huvudstad. När PKP genomför denna typ av aktioner, oavsett var de äger rum, gör man det med beväpnade enheter, man gör dom som aktioner av typen "väpnad agitation och proppaganda" och som den del av folkkriget. När Expreso nu skriver att antalet sådana aktioner i Lima nu börjar närma sig den omfattning som de hade under 80-talet, då folkkriget var på mycket stark frammarsch, är ett tydligt tecken på att PKPs verksamhet i Lima verkligen ökar i omfattning och att de peruanska maoisterna nu har den typen av väpnade enheter i staden som genomför denna typ av proppaganda. Ett högst intressant och mycket glädjande besked!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.