Leta i den här bloggen

tisdag 12 januari 2010


Ett nytt nummer av våra favoritchilenares tidning finner ni här. Som vanligt har kamraterna knivskarpa analyser av det aktuella politiska läget i Chile och internationellt. I detta nummer finner man även en artikel som handlar om den revolutionära pressen i Brasilen, ett gemmensamt uttalande från kommunistiska partier i Bolivia, Brasilien, Ecuador och Chile i vilket man gemmensamt fördömmer kapitulationen i Nepal, rapporter från strejker och andra kamper som kamraterna deltar i osv. Den politiska huvudvikten lägger kamraterna vid att fortsätta sin mycket framgångsrika valbojkott, inför den andra omgången i de chilenska presidentvalen.
I ledarartiklen skriver kamraterna:
"Att i det tjugoförstaårhundradet stödja taktiken att delta i val är inte bara en anakronism, utan även ett tydligt uttryck för en högeropportunistisk linje hos de revolutionära sektorer som härbärgerar denna illusion. Tillsammans med vänsteropportunismen, dvs den anarkistiska aktionen och/eller den insurrektionalistiska, utgör de två sidor av samma mynt. I det första fallet saknar man reskept för massorna och i det andra skiljer man sig från dessa genom att försöka gå iförväg. Med dessa sektorer anser vi det nödvändigt att debattera och föra en polemik.
Annorlunda är fallet med revisionismen och opportunsimen i Tellier-Carmona klicken, såsom den flagranta opportunismen av PS-PPD [sossarna - övers. anmärk.] missfostert, eller PDC [kristdemokraterna, ö.a] och PRSD [de "radikla" sossarna, ö.a] och andra tveksamma mindre revisionistgrupperingar (särskilt i deras ledande organ), oavsett de socialkorporativistiska och socialfascistiska tendenser som dominerar dessa partier idag. När det gäller alla dessa råder det ingen tvekan om att de hör hemma i det kontrarevolutionära lägret, taktiken att deltaga i valen har hos dem förvandlats till deras strategi för att ackumulera styrkor inom rammen av att försvara de gamla chilenska staten (som är storborgarnas och godsägarnas diktatur)."


Kan ni läsa spanska så läs Nueva Democracia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.