Leta i den här bloggen

fredag 4 mars 2011

Uppdatering rörande de gripna den 23 februari




De kamrater tillhörande DHF som greps den 23 februari, och som nu sitter häktade, anklagas för "terroristverksamhet" av den turkiska staten. De manliga kamraterna har placerats i fängelse av så kallade "F-typ", vilket är en säkrskilld sorts "högsäkerhets"-fängelse, där revolutionärer hålls isolerade. I Frankrike, Schweiz, Tyskland och Österrike har kamrater genomfört protestaktioner, under den veckan som varit, utanför turkiska ambassader och konsulat (se bilderna här på bloggen). Även i Turkiet och Norra Kurdistan ska olika typer av protester genomförts.



Det är, ännu ett, talande bevis för svensk borgarmedias hyckleri när man fullständigt ignorerar när den verkliga oppositionen i Turkiet attackeras, samtidigt som man uppmärksammar när journalister som ligger sked med militären grips.



Här hittar de intresserade mer information (sidan är är på turkiska men tryck på den svenska flaggan så får ni en automatisk översättning som åtminstone ger en uppfattning om vad respektive artiklel behandlar).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.