Leta i den här bloggen

måndag 14 mars 2011

Gerillaaktioner i Peru, Indien och Filippinerna

Peru: I fredags, den 11 mars, var chefen för de peruanska reaktionära väpnade styrkornas särskilda stab för det område som kallas "VRAE" (där maoisterna har flera stödbaser), kontraamiralen (motsvarar en armégeneral) Carlos Tello Aliaga, ute på flygtur för att inspektera de olika militärbaserna i området. Det visade sig vara en dålig idé. Enheter ur Folkets Befrielsearmé (FBA) besköt flygvapenhelikoptern som kontraamiralen färdades i, och det reaktionära högdjuret blev allvarligt sårade tillsammans med en arméofficer. Helikoptern tvingades nödlanda på en närliggande armébas. Än en gång visar FBA att man besitter en välutvecklad kapacitet att bemöta fiendens helikoptrar, denna gången var det inte den vanliga reaktionära kanonmaten som råkade illa ut utan en av reaktiones högsta militära chefer. Luftvärnsaktionen ägde rum vid Huachocolpa, i departementet Huancavelica.
Den 6 mars likviderade andra enheter ur FBA en polisspion 3 mil utanför staden Tingo María i departementet Huánuco, kamraterna genomförde även proppagandaktioner i samma område.

Indien: Idag genomförde enheter ur Folkets Befrielsegerillaarmé ett bakhåll, i Dantewada distriktet i delstaten Chhattisgarh, i vilket 3 paramilitärer dödades och nio sårades. Reaktionen uppger att 30 kamrater ska ha dödats i dess motattack, men ännu finns inga uppgifter som styrker det påstående. Det är naturligtivs inte alls otroligt att reaktionen helt enkelt slaktar ett antal fattigbönder och sedan påstår att dessa är supade maoistiska gerillasoldater.

Filippinerna: På ön Mindanaos södra delar genomförde enheter ur Nya Folkarmén tillsammans med lokal folkmilis flera aktioner med skarpskyttar mot reaktionära arméstyrkor som skyddar ett byråkratkapitalistisk gruvföretag i området. Den 2 mars led de reaktionära styrkorna fyra förluster. Den 3 mars ska aktioner ha genomförts men det finns inga uppgifter om reaktionära förluster. Den 9 mars led reaktionen två förluster. Inga kamrater ska ha sårats eller dödats i samband med aktionerna.
Den 11 mars genomförde andra enheter ur NFA ett framgångsrikt bakhåll i ett närliggande distrikt, minst fyra av reaktionen soldater, inklusive en löjtnant, dödades och 12 sårades. Igår besköt samma enheter ur NFA en reaktionär patrull och träffade en sergant ur fiendens elitförband. Mars månad ser ut att bli en god månad för de filippinska kamraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.