Leta i den här bloggen

onsdag 23 mars 2011

Reaktionär terror i Indien - gerillaaktioner i Filippinerna och Peru

Indien: Den reaktionära dagstidningen The Hindu publicerar idag en artikel i vilken men berättar om hur reaktionens paramilitärastyrkor i "bästa" SS-stil våldtagit kvinnor, dödat fattigbönder och bränt ner hela byar i delstaten Chhattisgarh. händelser av denna typ är ofta förekommande, men det är sällan som den reaktionära pressen skriver om det. Läs texten här.

Filippinerna: På ön Mindanao genomförde Nya Folkarmén den 19 mars en attack mot en polisstation i Panabo City, i distriktet Davao del Norte. Kamraterna stormade polisstationen, dödade två poliser och sårade två andra. Kamraterna kunde även konfiskera en automatkarbin.

Peru: I departementet Huánuco genomförde i måndags, den 21 mars, enheter ur Folkets Befrielsearmé flera proppagandaaktioner. Aktionerna genomfördes simultant i provinserna Dos de Mayo och Ripán. Även den verksamhet som Perus Kommunistiska Partis utlandsorganisation sysslar med har uppmärksammats av reaktionär media, här en artikel i vilken man uppmärksammar den kallelse till valbojkott (av de stundande presidente och parlamentsvalen) som vi tidigare länkat till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.