Leta i den här bloggen

lördag 31 oktober 2009

Som man sår ska man skörda


Massmördaren i Obama sätter nya rekord i förluster i Afghanistan. Med 55 döda soldater ur Förenta Staternas egna väpnade stater, det vill säga utan att räknar i de stupade ur vasalltrupperna, eller ur de allierade trupperna och alla informella legoknektstyrkor, sätter han nytt rekord. Tendensen är att de stupade legoknektarna blir fler för varje månad. Mycket bra. Vi hoppas sannerligen att antalet stupade ockupanter kommer att öka allt mer. Det afghanska folkets motstånd är rättfärdigt och har vårt fulla stöd.

fredag 30 oktober 2009

Klargörande från AFA-Stockholm

Den reaktionära pressen hetsar mot de ungdomar som i torsdags greps i en Stockholms förort. Med anledning av att de gripna utpekas som medlemmar i AFA har AFA-Stockholm gjort ett uttalande som ni finner här. Vi har tidigare tagit ställning ifrågan och uppmanar alla att genomföra aktiva solidaritetsaktioner med de gripna.

Ett glädjande besked!

Viceordföranden för det tyska nazistpartiet NPD, advokaten Jürgen Rieger, avled igår av slaganfall på ett sjukhus i Berlin. Vi vill här passa på att uttrycka vår stora glädje över att detta vedervärdiga nazistsvin dött. Rieger var NPDs frontnamn i Hamburg vid valen i spetember och hans hatfyllda anlett syntes på nazisternas valaffischer. Han var en överklassnazist som bodde i en flådig villa i Blankenese (Hamburgs Djursholm).
Rieger blev en rikskändis i Tyskland genom att han köpte ut nedgångna hotel och förklarade att han avsåg använda dem som centrum för utbildning av unga nazister, vilket fick til resultat att lokalaporteststormar utbröt. Så fick NPD väldigt mycket publicitet och lokala kommunförvaltningar köpte hotelen till överpris av nazisterna och så fick de både reklam och tjänade pengar. Det hela var möjligt genom det kapital som Rieger ställde till förfogande och genom att han var advokat. Nu har denna handlingsmöjlighet kraftig minskat hos de tyska nazisterna och de har förlorat en av sina viktigaste ledare. Expo skriver om det hela här, en mer utförlig artikel finner ni här.
Som sagt, vi kommer att fira det hela mycket kraftigt och vi kommer ikväll att skåla för att resten av nassesvinen ska gå samma väg som kräket Rieger.

Maoister bygger brunnar i Indien

Ledande kamrater från Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) i Västbengalen har i ett pressmeddelande tillkännagivit att man i delstatens västra delar, där man har ett mycket starkt inflytande, avser bygg hundra brunnar innan den 27 november i år. Kamraterna har "utmannat" den reaktionära staten och sagt att så länge dess väpnade styrkor håller sig borta så kan man tillåta att vårdinrättningar bygges av "utvecklingsprojekt" som reaktionärerna bölar om. Smatidigt kommer de av IKP (Maoisterna) ledda bondemassorna att bygga upp femton stycken temporära sjukhus i området. Naturligtvis avslöjar denna typ av "utmaning" hela falskheten i reaktionens tal om att revolutionärerna "hindrar utvecklingen".
Samtidigt likviderades igår kväll tre reaktionärer i Dantewada distriktet i Chhattisgarh av gerillakämpar.

torsdag 29 oktober 2009

Förbittrad kamp mellan revolution och kontrarevolution i Västbengalen



I den indiska delstaten Västbengalen rasar en hård kamp mellan bondemassorna under ledning av revolutionärerna i Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) och socialfascisterna i det revisionistiska "Indiens Kommunistiska Parti (marxisterna)" och dess stormtrupper. Under de senaste dagarna har kamraterna genomfört en allmän arbetsnedläggelse - en så kallad Bandh - i området, bland annat stoppade tusentals fattigbönder Rajdhani Expressen vilken är tåglinjen mellan Bhubaneswar-´och New Delhi. Igår likviderade kämpar ur den av IKP (maoisterna) ledda Folkets Befrielse Gerillaarmén två socialfascistiska gangsters och idag på morgonen tillfongatog revolutionära massor tre andra. Dagens aktion var ett svar på att socialfascisterna kidnappat flera olika kamrater. Kampen ser inte ut att mattas av och massorna visar en mycket hög moral.

onsdag 28 oktober 2009

Solidaritet med de gripna!

Under eftermiddagen kommer uppgifter om att snuten arresterat ungdomar i södra Stockholm. De gripna anklagas för våldsamt upplopp och ska ha deltagit i de kamper som pågått under de senaste dagarna i Stockholms proletära förorter. Vi vet inte om anklagelsen är sann, om den är det är det anser vi de gripna vara våra kamrater, om den inte är det så är de offer för ännu ett övergrepp från borgarstaten. Vad vi med all säkerhet vet är att snuten, tvärtemot de officellt påstår, var fullt medvetna om att flera personer befann sig i lägenheten när den stormades. Vi uppmanar alla att genomföra aktiva solidaritetsaktioner. NO JUSTICE NO PEACE.

Ingen ro på hemfronten


I Sverige kämpar den proletära ungdomen. I Grekland genomförs väpnade aktioner. I Tyskland brinner bilarna. I Frankrike fortsätter förorternas kämpar striden. Inget kan stoppa den väpnade kampen i det ockuperade Nordirland. I Spanien fortsätter ETA att slåss för sin sak. Listan kan göras hur lång som helst. Det råder ingen ro i de imperialistiksa länderna.

Revolutionärer i aktion på Filippinerna

En vidrig våldtäktsman och militäragent dödades i söndags då han motsatte sig att arresteras av kämpar ur den Nya Folkarmén. Kamraterna agerade i enlighet med ett beslut av en Folkdomstol. Orly Pedregosa, en underrättelseagent tillhörande den reaktionära arméns tioende infataridivisions underrättelsebataljon, var skyldig, bland annat, till att ha kidnappat, torterat, våldtagit och mördat Rebelyn M. Pitao. Det var för detta brott han skulle ställas tillsvars för inför folkdomstolen. Mer information finner ni här.

tisdag 27 oktober 2009

Today was a good day

Goda nyheter från Afghanistan: precis som igår dödades flera nordamerikanska soldater. Idag var det åtta stycken ur Förenta Staternas ockupationsstyrkor som fick sätta livet till för att de valt att försvara yankee-imperialismens intressen. Vi gratulerar de afghanska motståndsstyrkorna och gläds åt deras framgångar!

Maoister spränger polisbarracker i Indien

I den reaktionära pressen kan man idag läsa om att "maoister spränger två skolor i luften". Det som det handlar om är att kamraterna i Indien mycket riktigt sprängt två skolor i luften i två olika byar i delstaten Jharkhand. Slutsats: maoisterna är mot att barn går i skola? Nej, naturligtvis inte. Det är nämligen så att skolorna ifråga användes som förläggningarna av reaktionens paramilitärastyrkor och därför utgjorde ett militärt mål. De ansvariga för att skolornas förstörelse är därför reaktionen och inte revolutionärerna. Naturligtvis kommer allehanda opportunister iframtiden försöka använda det hela som ett argument för att visa hur "hemska" maoisterna är, men nu vet iallafall du att dom ljuger.
I övrigt fortsätter folkkriget med full intensitet, bland de olika aktioner som genomförts under den senaste tiden kan nämnas den aktions som genofördes i söndags då tungt beväpande legoknektar i byråkratkapitalismens tjänst körde på en mina utplacerad av de revolutionära styrkorna. Fyra knektar ur Central Industrial Security Force (CISF) dog och två skadades svårt i aktionen som ägde rum i Bacheli i Dantewada distriktet i delstaten Chhattisgarh. Till CISF arbetsuppgifter hör, utöver att jaga maoister, bland annat att med vapen i hand hålla gruvarbetare i schack.

Maoister attackerar militärbas i Peru



Den peruanska reaktionens militärer har det inte lätt, åtminstone inte de som sitter och trycker på basen Unión Mantaro som ligger vid orten Canayre i Ayacucho departamentet. För en vecka sedan sprängde, som vi tidigare rapporterat om, kamrater ur Folkets Befrielsearmé en del av basen i luften. I söndags utsattes basen för nya angrepp från de revolutionära styrkorna. Klockan 14.00 började beskjutningnen av basen och det var först efter fyra timmar som reaktionen vågade landsätta förstärkningar från helikopterar. Saldot av angreppet blev, enligt uppgifter från den reaktionära arméns högkvarter, tre svårt skadade soldater. Inga uppgifter finns om skadade eller sårade revolutionärer.
I söndags kom även uppgifter om att enheter ur FBA genomfört en omfattande kampanj i provinsen Padre Abad i departamentet Ucayali; kamraterna ska ha smyckat provinsen med röda fanor med hammaren och skäran.
Idag på eftermiddagen, svensk tid, kommer uppgifter om att en arméhelikopter störtat i departamentet Huancavelica. FBA har tidigare skjutit ner helikoptrar i samma område, men den peruanska reaktionen hävdar, åtminstone inledningsvis, att det rör sig om en olycka, men det är sannolikt att så inte är fallet. Det har blivit vanligt på senare tid att de peruanska reaktionärerna anmäler stupade i strid som "olycksoffer" för att få ner de officella dödstalen; istället för att erkänna sina förluster säger man att soldater "skjutit sina kamrater av olyckshändelse" eller att de "drunknat" osv, vilket i sig naturligtvis förekommer, men under de senaste månaderna har denna typ av rapporter ökat explosionsartat.

God morgon!

"Och världshistoriens morgon kommer vara den dag då de av imperialismen förtryckta folken, som redan har öppnat ögonen, slutligen vaknar, och när det långa och hårda slaget för deras frigörelse börjar."

Lenin - Ur "Om nationalitetsfrågan eller om 'autonomiseringen'" (31 december, 1922)

fredag 23 oktober 2009

Fattar ni galoppen nu snutjävlar?

I lördags, den 17 oktober, angrepp proletär ungdom borgarstatens polisstyrkor i Husby. Snutarna övervakade en minneskonsert för Ahmed Ali och uppträdde aggresivt mot de närvarande, när ungdomarna tog saken i egna händer och försvarade sin förort. Naturligtivs är företelsen positiv, och en del av den allmäna trenden som vi upplever där så väl revolutionens krafter utvecklas som de härskande inte längre kan fortsätta regera som tidigare. Speciellt glädjande är det att läsa dagens DN där ett snutsvin gråter ut och förklarar hur uppgivna man känner sig efter att ha dragit vapen mot barn och ungdomar. Vi citerar:
"De attackerades av människor som de känner, av unga killar de hängt med, snackat med och försökt nå i ett par års tid.

–Det är svårt att beskriva känslan. Besvikelse, nästan sorg... Vi har lagt ner så oerhört mycket jobb på det vi kallar ”kontaktskapande arbete”, något vi verkligen tror på. Men nu känns det som vi måste börja ifrågasätta det vi gör. Leder det någon vart? Eller skapar det bara mer frustrerade poliser? Det är i alla fall uppenbart att det måste till någonting mer.
"

Det som måste till är att snuten håller sig borta från de proletära förorterna. Revolutionärerna måste där bygga upp basorganisationer och kämpa hård och tålmodigt för att erövra en verklig ledande roll. Att den proletära ungdomen inte går på borgarstatens trick visar att dess klassmedvetenhet ökar. Det visar att känslan av "vi mot dom" ökar, och det är precis det som det handlar om: klass mot klass.

En mycket viktig intervju


Nyligen publicerade en intervju med generalsekreteraren för Indiens Kommunistiska parti (maoisterna), kamrat Ganapathi där han ger sin syn på det aktuella läget i landet, reaktionens förestående storoffensiv mot gerillan, kampen i Lalgarh-området osv. Kamraten förklarar bland annat att den indiska reaktionen ser framväxten av en verklig folkmakt som ett avgörande problem:

"Janatana Sarkars (organ för folkmakten) i Dandakaranya och de revolutionära folkkommittéerna i Jharkhand, Orissa och delar av andra stater har blivit nya modeller av verklig folkemokrati och utveckling. De styrande vill krossa dessa nya modeller för utveckling och verklig demokrati, eftersom dessa växer fram som det verkliga alternativet för folket i hela landet."

Hela de synnerligen läsvärda texten finner ni här.

Gerillaaktion i Peru

I en våghalsig aktion angrepp en enhet ur Folkets Befrielsearmé i tisdags kväll den reaktionära arméns bas i Unión Mantaro, som ligger i provisen Huanta i departamentet Ayacucho. Basen förstärks för närvarande, då FBA städningt attackerar den. Kamraterna fäste en dynamitladdning vid en del av basen som är under byggnation. När kamraterna drog sig tillbaka fick de eldunderstöd av andra enheter ur den revolutionära armén och reaktionärerna kunde inte lämna sina ställningar. På platsen lämnade de revolutionära kämparna flygblad med uppmaningar till reaktionens soldater att desertera och ansluta sig till de revolutionära styrkorna.

torsdag 22 oktober 2009

Nordamerikanskt knark mördar miljoner



I den nordamerikanska vasallstaten Afghanistan produceras 92% av allt opium - som är råvaran till heroin - i världen. I de nordamerikanska vasallstaterna Boliva och Peru produceras det mesta av all PBC (pasta basica de cocaina) som är råvaran till kokain. I andra vasallstater förädlas råvarorna och sprids över världen. Den stora organisatören av världens droghandel är Förenta Staterna genom dess olika så kallade underrättelsetjänster. Genom sin direkta agenter, som tex. Noriega, Montesinos och Uribe för att nämnar några kända exempel i Latinamerika, kontrollerar man hela processen.

Det hela fyller flera funktioner för Förenta Staternas regering. Utrikespolitiskt är knarket dels ett vapen att destabilisera andra stater, det är därför som huvuddelen av heroinet går till Ryssland och Iran (bara i Iran finns långt över två miljoner heroinister), och dels en förevändning för att intervenera i länder som Colombia och Peru, samtidigt som man får medel att finansiera hemliga operationer och betala sin lakejer.



Inrikespolitiskt är knarket ett dödligt vapen mot arbetarklassen, genom att pumpa in mändger av knark i de proletära områdena håller imperialisterna de förtryckta sysselsatta med att slå med ihjäl varandra istället för att de vänder sig mot sina förtryckare och samtidigt får staten en ypperlig ursäkt att rusta polisen till tänderna. De omfattande problemen med knarkhandel i de områden som bebos av svarta proletärer, i USA, tog verklig fart när Förenta Staternas regering, genom FBI och dess så kallade COINTELPRO, började dumpa massvis med superbilligt knark där BPP var starka.
Även de svenska imperialisterna deltar i denna process, att man lät ett kriminellt gäng attackera den så kallade "Reclaim Rosengård" aktiviteten var ingen tillfällighet. Om imperialisterna ville skulle de snabbt kunna sätta stopp för knarkhandel och dylikt, men det vill de inte.

Hyckleriet om opiumet i Afghanistan är helt sanslöst. De så kallade talibanerna röjde upp rejält och produktionen sjönk drastiskt. De krigsherrar som genom sin drängtjänst åt imperialisterna komit till makten är de som lever av på knarkpengarna. Både Hamid Karzai och Abdullah Abdullah är upp över öronen insyltade i knarkhandeln. Om grupper som idag bekämpar de imperialistiska ockupationstrupperna sysslar med opiumhandel eller ej vet vi inte, det är möjlig men isåfall är de ändå tredjeklassens småhandlare i jämförelse med jänkarna.

Knark i alla dess former är gift som endast är skadligt för arbetarklassen. Knarkhandlare är folkets fiender ska bekämpas med alla medel. Den största knarkhandlaren i världen är Förenta Staterna.

Nytt nummer av tidskriften Nueva Democracia

Nu är ett nytt nummer av de chilenska kommunisternas tidning ute. Nummer 33 av tidskriften Nueva Democracia hittar ni här. Det chilenska kamraterna skriver om de olika masskamperna som nu utvecklas i landet - Mapuche-indianernas,gruvarbetarnas, studenternas osv - och hur man deltar i dessa under huvudparollen: Rösta inte utan utveckla de folkliga protesterna!

lördag 17 oktober 2009

Ingen särkskild dag idag?

Idag är det den 48 årsdagen av en massaker i ljustets stad. Vi känner till det, gör du? Om inte läs denna artikel. Vi glömmer inget och vi förlåter inget.

torsdag 15 oktober 2009

Läsetips!


Vi vill slå ett slag för självstudier. Ofta har vi revolutionärer en lite smålat hållning av att vilja få saker förklarat för oss, och tar oss inte själv tid till att sätta oss djupare in i saker. Vi låter någon annan läsa boken och sen ge oss en sammanfatting. Ett sådant förhållningsätt kan vara försvarligt när de dagliga, revolutionära, plikterna inte tillåter annat. Men när man har tid att studera bör man göra det. Här vill vi också rekomendera ett öppet sinne, att inte bara söka de kända vägarna, att repetera klassikerna eller läsa något som är på modet, utan att försöka lära av hela de rika erfarenhet som vår klass dragit under över 150 år av medveten klasskamp. Som en hänvising vad vi menar länkar vi nedan till tre olika texter. Texten "Anti-imperialistisk synpunkt" av José Carlos Mariátegui översatte vi ett utdrag ur i sammband med Perus Kommunistiska Parti. Texten "Det är tid att bygga upp ett revolutionärt parti" är skriven av Charu Mazumdar som grundade Indiens Kommunistiska Parti (marxist-leninisterna) vilket var en föregångare till IKP (M) som idag leder folkkriget i Indien. Den tredje texten är "Till det tyska kommunistiska partiets kongress" av Clara Zetkin. Alla tre texterna är på engelska och även om det kan vara lite ansträngande att läsa för den som inte är van så är det värt att lägga manken till, tyvärr kan vi inte erbjuda en svensk översättning. Om någon av våra läsare har svenska översättningar av de tre texterna så ber vi att ni skickar in dem, så att de kan komma alla icke engelskkunninga till godo. Nedan ett smakprov ur en av texterna.

"Kamrater, för att kunna ge dra in mängder av arbetare i de avgörande revolutionära kamperna måste det Kommunistiska Partiet väcka och stärka massorna förtroende i sin egen styrka, för reformismen har systematiskt vaggat till sömns och förlamat proletariatets självförtroende. Samtidigt måste det vinna och stärka deras förtroende för det Kommunistiska Partiet. Det måste vinna erkännande och bekräftelse som den enda rättmätiga ledaren för de exploaterade och förslavade, som den enda sanna och bestlutsama företrädaren för arbetarklassens intressen. Man kan inte skilja proletärt självförtroende från proletärt förtroende för det Kommunistiska Partiet." - Clara Zetkin

onsdag 14 oktober 2009

En MILJARD människor svälter


Borgarpressen uppger idag att det enligt Förenta Nationernas årliga rapport om "livsmedelssituationen" i världen finns över en miljard människor som svälter. En miljard människor som svälter. En miljard. Ytterligare en av imperialismens gåvor till männskilgheten: en miljard svältande. En annan värld är inte bara möjlig utan nödvändig. Det behövs ett system som tillgodoser människors hunger efter mat sitället för imperialisternas hunger efter profit. Den proletära världsrevolutionen är den enda lösningen på männsklighetens problem. Dess seger är förutsättningen för en sådan, tillsynes, enkel sak som att alla ska kunna äta sig mätta.

Ett angrepp mot den baskiska vänstern

Igår grep spansk polis Arnaldo Otegi, Rufi Etxeberria, Rafa Díez och ytterligare sju ledare för den nationalistiska vänstern i Baskien. I razzior i olika städer hämtades de gripna in, i åtminstone i ett fall med synnerligen välregiserad mediabevakning. De kamrater som greps i Donostia-San Sebastián hämtades in från en fackföreningslokal, när polisen anlände hade redan TV-kamrorna monterats upp utan för av de stora Madrid-mediabolagen! De gripna anklagas för att utgöra det förbjudna partiet Batasunas nya ledningskommittée. Den spanska staten har förbjudit Batasuna därför att man påstår att det är ETAs "politiska gren". Rent konkret visar gripandet att den spanska staten i det nuvarande läget inte är intresserad av att föra en "dialog" med den baskiska vänstern, man tror sig vara stark nog för att krossa den. Bland de som kämpar för en oberoende socialistisk stat i Baskien medför gripandena naturligtvis att de försonnande krafter som vill lägga ner den väpnade kampen tappat ett argument. De kamrater som är för den väpnade kampens utveckling stärks i sina positioner. Den spanska statens repression stärker i slutändan endast det väpnade motståndet. Den spanska staten, och den socialdemokratiska regeringen som nu står i spetsen för den, visar än en gång att den är rutten ända in i märgen. När människor förbjuds att med fredliga medel i val driva politiska frågor, då råder inte ens borgerlig demokrati.

Spektakulär gerillaaktion i Indien

I den indiska delstaten Orissa genomförde maoistisk gerilla en spektakulär aktion igår. Det var vid en fotbollsmatch i orten Pandab i Mayurbhanj-distriktet som revolutionärerna slog till. När en ökänd folkfiende, den föredetta delstatsparlamentsledamoten Sudam Marandi skulle dela ut ett pris efter matchen som kamraterna öppnade eld. Tre livvakter, poliser, fick sätta livet till men gangsterbossen själv kom olyckligtvis undan. Ingen av de över 15.000 åskådarna fick några som helst skador, men däremot en stark påminelse om att folkets fiender aldrig kan känna sig trygga. I delstaterna Bihar och Jharkhand fortsätter den Bandh, som vi tidigare berättat om, med ökande styrka, med omfattande sabotage mot byråkratkapitalismen och det statliga järnvägsnätet.

tisdag 13 oktober 2009

Vad betyder ett Nobelpris?


Ett nobelpris är ett utmärkelse till en person som inte är farlig för de härskande. Det finns inte en enda revolutionär bland alla de som fått nobelpriset, vare sig det handlar om litteratur, ekonomi eller fredspriset. Att få ett nobelpris är att få en bekräftelse på att man inte tjänar folket utan utsugarna och förtryckarna, och inte bara tjänar dem utan tjänar dem väl. Detta vet egentligen de flesta. Få människor har några illusioner om det hela. Men, väldigt många har ändå bvilit upprörda över den otroliga cynism som ligger bakom att ge Förenta Staternas president fredspriset. Att en individ som är högsta befölhavare för den värsta mördarmaskinen i världhistorien, som är direkt ansvarig för att fattiga människor världen över dagligen slaktas för imperialisternas profiter; att en sådan person får ett "fredspris" kan ses som höjden av cynism. Men tänk efter, det är inte mer cyniskt så mycket annat i vår värld. Att vara fri betyder att förtrycka. Att skapa betyder att suga ut. Att vara modern betyder att vara medeltida. Att vara revolutionära betyder att vara reaktionär. Och så vidare, och så vidare. Att då den störste krigshetsaren får fredspriset är bara logiskt. Perverst men logiskt.

Sergeant går på mina i Peru

En sergeant i den reaktionära peruanska armén avled igår morse då han gick på en mina i distriktet Vizcatán i departamentet Ayacucho. Det var i samband med att helikopterburnen trupp anlände till den militärbas som attackerades i lördags (som vi rapporterade om i söndags) som en häftig eldstrid utbröt. Enheter ur Folkets Befrielsearmé angrepp reaktionärerna och i stridens heta gick sergeanten på en mina. Om det var en mina utlag som skydd för den reaktionärernas bas eller det var en mina utlagd av revolutionärerna är ännu oklart. Den reaktionära pressen lämnar motstridiga uppgifter. Det som vilket fall står klart är att den militära "erövringen" av Vizcatán, och andra områden, som den peruanska regimen brölat om var en ren bluff. Det är revolutionärerna som kontrollerar området och den reaktionära arméns specialstyrkor kan endast överleva, tillsvidare, genom att sitta och trycka i befästa fort på bergstopparna.

Nytt nummer av tidskriften Sol Rojo!

Nu finns ett nytt nummer av tidskriften Sol Rojo tillgängligt på spanska. Nummer 32 av Sol Rojo innehåller artiklar om läget i Peru, om hur Perus Kommunistiska Parti och folkkriget det leder utvecklas. Det finns även artiklar som behandlar den Internationella Kommunistiska Rörelsens nuvarande problem och aktuella problem i allmänhet i kampen på världs nivå mellan revolution och kontrarevolution. Ett måste för alla som vill sätta sig närmare in i den peruanska revolutionen i synnerhet och den proletära världsrevolutionen i allmänhet. Klicka här så kommer du till nummer 32 av Sol Rojo.

måndag 12 oktober 2009

10 år sedan Björn Söderberg mördades

Idag, den 12 oktober, är det tio år sedan anti-fascisten och syndikalisten Björn Söderberg mördades i Stockholms förorten Sätra. Han mördades av nazister för att han vågat avslöja och bekämpa hur dessa försökte infiltrera Handels. Björn Söderberg blev kallblodigt avrättad för sitt anti-fascistiska arbete. Han gav sitt liv för en rättvis sak. Vi har i mycket annorlund uppfattningar än vad Björn hade, men vi kan inte annat än att känna den djupaste respekt för en person som betalar med sitt liv för sin antifascistiska kamp. Idag minns vi en stupad anti-fascist. Vi hedrar hans minne genom att obevekligt och med alla till buds stående medel bekämpa de nazistiska mördarbanden och den borgarstat som använder dem som redskap i sitt krig mot arbetarklassen.

Vi vill också meddela att vi inte har för avsikt att låta borgarklassen skippa rättvisa, dagen kommer komma då nazisterna som är direkt ansvariga direkt ska stå tillsvars för sina brott. Det är endast en fråga om tid och utveckling av de revolutionära krafterna, inget annat. Regeringen säger sig vilja avskaffa den formella preskriptionstiden för mord, vi har aldrig haft någon. Att Björn Söderbergs mördare fortsätter sin vidriga verksamhet är dessutom ingenting som sveriges anti-fascister accepterar eller kommer låta fortsätta ostört.

Bandh i Indien

En kampmetod som maoisterna i sydasien använder sig av är att utlysa så kallad Bandh. En Bandh är en kombination av olika kampformer, och kan närmast liknas vid de väpnade stejker (paros armados) som Perus Kommunistiska Parti tillämpar, då en total arbetsnedläggelse kombineras med väpnade aktioner. Just nu pågår en Bandh i Indien, bland annat i delstaterna Jharkhand och Bihar.I Jharkhand, sprängde maoistisk gerrilla järnvägsspåren vid Jharandih, så saboterade man de byråkratkapitalistiska företagens produktion i det så kallade "kol-bältet" i Dhanbad. En pluton revolutionära kämpar saboterade även tre lastbilar i Giridih-distriktet och blockerade en viktig väg genom att fälla träd över vägen. I Bihar sprängde maoisterna med dynamitladdningar en telefonmast och man saboterade även här vägar. Aktionerna kombinerades med flygbladsutdelningar.

söndag 11 oktober 2009

Ny attack mot de svenska ockupationsstyrkorna

Det afghanska motståndets attacker fortsätter. I Sayyad-området i Afghanistan genomförde afghanska gerillasoldater ett bakhåll mot en partull svenska knektar. En av legoknektarna skadades. De svenska imperialisternas cyniska spel i Afghanistan fortsätter och så som tingens tillstånd utvecklas för närvarande är det en tidsfråga tills nästa svenska legoknekt får betala med sitt liv för imperialismens intressen.

Gerillaangrepp i Peru


Skarpskyttar ur Folkets Befrielsearmé besköt i torsdags armébasen i Puerto Coca, som ligger i området kring dalgången vid floderna Apurímac och Ene (dvs. området som kallas VRAE) uppger Lima pressen. En reaktionär soldat skadades alvarligt. Under den senaste tiden kommer ständigt rapporter om angrepp av denna typ på de armébaser som upprättas inom de områden som revolutionärerna sedan årtionden kontrollerar. Det aktuella läget är att reaktionens soldater sitter inne på befästa baser lokaliserade på bergsopparna och kan inte röra sig utanför dessa utan att råka ut för bakhåll. Men som vi kan se är de inte ens säkra inne på sina baser, eftersom FBA kontrollera omgivningarna och har massornas stöd. Därför kan de revolutionära kombattanterna utsätta de fientliga befästningarna för konstant beskjutning.

fredag 9 oktober 2009

Kikarsikten till Afghanistan?

Två svenska legoknektar sårade vid ett bakhåll i Afghanistan igår. Enheter ur det afghanska motståndet angrepp ockupationsstyrkorna vid 22.30 tiden i ett område väster om Mazar-i-Sharif. De sårade legoknektarna ördes till ett sjukhus som tillhandahålls av de tyska imperialisterna. Vi hoppas att det afghanska motståndet fortsätter att utvecklas och vi överväger om det inte är tid att starta en kikarsikteskampanj.

Detta är vad imperialism betyder






Klockan fem på morgonen den 26 de agusti i år sköt maskerade militärer på allt som rörde sig i huset där Sixta Tulia bodde. Som ett resultat där av dog SIXTA TULIA (35 år), LAURENCIO GARCIA (38 år), CARMELA GUANGA (18 år), AMPARO NASTACUAS (21 år), ARMANDO ALVARO NASTACUAS ( 19 år), FABIO TAICUS GARCIA ( 18 år), barnen YEISON FERNEY (6 månader), LAURENCIO GARCIA (5 år), ANGIE JAZMIN RODRIGUEZ (5 år), ALEXANDER RODRIGUEZ (8 år), ROBERTO GUANGA NASTACUAS (17 år) och LUIS GARCIA ( 13 år). Svårt skottskadade blev DAVID GARCIA (12 år), JAVIER GARCIA (20 år) och YOLANDA BISBICUS (22 år). Alla boende i byn Gran Rosario kommunen Tumaco i departamentet Nariño i COlombia.

Anledningen var att Sixta Tulia vågat polisanmäla att hennes make mördats av regeringsoldater den 23 maj i år. De båda makarna stoppades vid en vägspärr och fru Tulias man omhändertogs av soldater som gav henne besked om att vänta på sin man längre fram på vägen. Han kom aldrig. Senare fick fru Tulia besked av den colombianska arméns 23e "contra-guerilla" bataljon att hennes man stupad i strid då han tjänstgjort som guide till FARC-gerillan.

USa har nyligen instalerat fem nya baser i Colombia och leder regeringens krig mot FARC-gerillan. Den så kallade "nationella armén" i Colombia är en förlängning av USAs väpnade styrkor.

Titta på de fruktansvärda bilderna ovan, det är några av de människor som slaktades. En familj massakrerade i imperialismens blodhundar. Klicka på bilderna så att ni ser demo ordentligt. Till alla jävla småborgare som kvider om att revolutionärerna brukar våld: fattar ni nu varför folkkriget är rättfärdigt?

Mer om gårdagens bakhåll i Indien



Det bakhåll, som vi informerade om igår och i vilket 17 blodhundar ur den indiska reaktionens elitstyrka C-60 fick sätta livet till, är inte en sporadisk händelse, utan en del av ett långvarigt folkrig som leds av Indiens Kommunistiska Parti (Maoisterna). De indiska revolutionärerna kallas ofta för "naxaliter" då den väpnade kampen iledes i den eldstorm av bondekamper som hade som tändande gnista ett uppror av fattigbönderna i byn Naxalbari i delstaten Västbengalen år 1967. Under de senaste åren har de revolutionära kampen centraliserats i ett enhetligt folkkrig, framförallt som ett reslutat av att, i princip, alla indiens maoister enat i ett parti, IKP (M).

Enligt den maoistiska teorin är den nya revolutionära makten själva kärnfrågan i det revolutionära kriget (och ifrågan om makten för proletariatet själva kärnan i maoismen). Därför handlar det revolutionära kriget, folkkirget, om att samtidigt som man bit för bit krossar den reaktionära makten, bygger man simultant upp en ny makt, som organiserars i olika typer av maktorgan (arbetarråd, sovjeter, folkkommittéer osv.) vilka binds ihop i ett system av stödbaser som är de strategiska baser från vilka de revolutionära styrkorna agerar för att bygga upp den nya staten och krossa den gamla. Innan ett område blir till den revolutionär stödbas, där den nya makten kan verka öppet och en relativ stabilitet uppnåtts, är området en gerilla-zon där de revolutionära styrkorna bekämpar de reaktionära, tills de senare drar sig därifrån. Områdena runt om kring stödbaserna blir sedan i sin tur nya gerillazoner som syftar till att skapa nya stödbaser. Så erövras makten bit för bit.

Det ovan sagda är relevant för att förstå de indiska kamraternas kampanj i Gadchiroli-distriktet. Uppenbarligen är området en av IKP (M)s gerillazoner där de strävar efter att helt sopa bort den reaktionära makten. De väpnade aktionerna som genomförts där talar sitt tydliga språk: i området dödade revolutionärerna 15 poliser i februari och 16 i maj, i byarna Morke och Murum (båda belägna i Dhanora som är ett "under-distrikt" till Gadchiroli), och nu alltså 17 till. Samtidigt bedriver revolutionärerna ett synnerligen intensivt politisk arbete där man politiserar, mobiliserar, organiserar och beväpnar fattigbönderna. Genom gerillakrigsföringen, genom att resa massorna till kamp och med de revolutionära väpnade styrkorna driva bort den gamla staten och alla dess representanter, skapar man en ny makt. Den massiva valbojkotten som genomfördes mot valen till parlamentet, Lok Sabha, i våras visar att man har ett stort folkligt stöd. Att denna aktion nu inträffar kan också ses som en del av bojkottkampanjen för det val till Maharashtras delstatsparlament som är planerade till en 13 oktober.

Den indiska reaktionen sitter naturligtvis inte med armarna i kors inför folkkrigets frammarch. En stor offensiv som ska genomföras i 20 av indiens delstater är planerad till slutet av året. Det indiska flyvapnet ska bistå med transporter och bestyckade militärhelikoptrar men endast agera i "sjävlförsvar" och därför ska utrusats med specilla enheter av kommandosoldater som ska "skydda" helikoptrarna! Konkret ska attackhelikoptrar, precis som i Peru, börja användas i kampen mot maoisterna. Denna upptrappning i av det reaktionära kriget är väsentlig. Tidigare har man låtit olika paramilitära enheter sköta jobbet. Men varken Central Reserve Police Force med 232.000 paramilitära poliser (som bland annat innefattar en "snabbinsatsstyrka" bestående av tio bataljoner) utrustade med bland annat granatkastar och granatgevär, eller den ökända CoBRA-styrkan (Commando Battalion for Resolute Action) - en 10.000 man stark elitsyrka som är den bäst utrustade av alla Indiens stridskrafter och särskillt skapad för att bekämpa "naxaliterna" - har varit nog. Inte heller har alla de lokala gangstergäng, som organiserats av feodalherrar och andra, som härjar på landsbyggden uppnått något mer än att man mördat tusentals obeväpnade fattigbönder. Nu ska 40.000 nya knektar sättas in understödda av militärhelikoptrar. Men, vi är övertygade om att de indiska kamraterna kommer att besegra det stundande reaktionära fälttåget och erövra nya segrar.

I sammanhanget är även värt att notera hur media sprider lögner om revolutionärernas kamp. Två exempel, BBC påstår att maoisterna förra helgen dödade 16 bybor i delstaten Bihar och man talar om att kroppen polisman hållts fången av kamraterna i delstaten Jharkhand hittats halshuggen i tisdags. Det första fallet är en referens till det som är känt som "Amousi-massakern" som ägde rum kring den 29 september 2009 då en kriminell liga dödade 16 människor, varav 5 barn, i byn Amousi i Khagaria Distriktet i Bihar; maoisterna anklagades omedelbart för denna massaker, men nu har det, dock skrivet med mycket små bokstäver, konstaterats att maoisterna inte har något alls med den att göra. När det gäller det andra fallet, så är en polisman det handlar om en officer i säkerhetstjänsten och som sådan ansvarig för att dussintals kamrater fängslats, torterats och mördas, att han avrättas av revolutionärerna är logiskt och bra. Det handlar inte om konstaplarna Kling och Klang precis, det handlar om banditer med blod på händerna. Sedan har för övrigt ingen, mer än medlemar av poliskåren, sett den avlidnes kropp, så om det är sant att han halshuggits är, för att uttrycka sig milt, oklart.

Den indiska reaktionen visar även att den har för avsikt att fortsätta sin repressiva-kampanj mot alla progresiva krafter i landet, genom att gripa Raja Sarkhel, som är medlem i ledningen för den Revolutionära Demokratiska Fronten (RDF), en legal massorganisation, utan att man kan bevisa att han har gjort sig skyldig till något brott, enligt den indiska statens egna lagar. Vi publicerar nedan ett uttalande, på engelska, från RDF och förenar oss med alla de som kräver hans omedelbara frigivande.

Vi återkommer kontinuerligt med mer information om folkkriget i Indien.

..........
Press Release

6 October 2009

Raja Sarkhel, all Indian Executive Committee member of Revolutionary
Democratic Front (RDF) and Secretary of the West Bengal State unit and
Prasun Chatterjjee, Executive member of state unit (Gana Pratirodh
Manch) have been arrested by West Bengal police on the evening of 5th
October in Kolkata and implicated them in fabricated cases under the
Unlawful Activities (Amendment) Act 2008 by showing false links with
CPI (Maoist). The West Bengal police have claimed sources of
information regarding the supposed links of these senior people’s
activists with CPI (Maoist) based on false and fabricated confessions
supposedly obtained from Chatradhar Mahoto, the spokesperson of
People’s Committee Against Police Atrocities, who was illegally and
immorally arrested and continuously tortured under illegal police
custody.

Raja Sarkhel is a committed people’s activist for the last three
decades in West Bengal and is well-known to the people of the state
working for various mass movements including Singur, Nandigram and
Lalgarh in the recent years. Prasun Chatterjjee has been actively
working for the people’s cause for more than a decade. While Raja
Sarkhel was picked up from a street while he was returning home,
Prasun Chatterjjee was whisked away by the police from his residence
when he was taking rest after his eyes were treated in a hospital.

The arrest of these two well-known activists of our organisation has
come in the background of a vicious campaign orchestrated against the
progressive and democratic intellectuals in Kolkata by the ruling CPI
(M) leaders, the Chief Secretary, Asok Mohan Chakrabarti, the Home
Secretary, and Mr Ardhendu Sen along with a number of police
officials. Like Dr Binayak Sen who was incarcerated in Chhattisgarh by
the right-wing communal BJP government for more than 2 years for
bringing out the facts to the world outside the worst kind of
atrocities committed on the tribals by Salwa Judum, a state-run armed
mercenaries, these two selfless people’s leaders tirelessly brought
out all the details of the people’s movement of Singur, Nandigram and
Lalgarh including the worst atrocities committed against the
struggling people by the CPI(M) armed goons and the police and
paramilitary forces. This is the crime they committed.

The RDF calls upon the people of this country to defeat CPI (M)’s
fascistic witch-hunt of progressive and democratic writers, artists,
intellectuals and activists of Kolkata by raising voice of protest
collectively. It’s time for all the democratic voices to come together
firmly against the fascistic onslaught of the Indian ruling classes
represented in the Union government or the state governments like that
of CPI (M) led left front government or BJP Government in Chhattisgarh
on the revolutionary and democratic struggles in South Asia.

Revolutionary Democratic Front demands immediate and unconditional
release of Raja Sarkhel and Prasun Chatterjee by withdrawing the
fabricated charges under UAPA act.



Rajkoshore

General Secretary

--
G N SAIBABA

torsdag 8 oktober 2009

Mycket framgångsrikt bakhåll i Indien!


Idag kommer mycket glädjande nyheter från Indien: enheter ur den av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) ledda Folkets Gerilla Befrielsearmé förintade idag i ett bakhåll minst 17 knektar ur elitstyrkan C-60, som skapats särskillt för att bekämpa gerillan i delstaten Maharashtra. Eldöverfallet genomfördes när byn Lahir i Gadchiroli-distriktet som är en maoistisk gerillazon där kamraterna genomförde en mycket framgångsrikt valbojkottkampanj tidigare i år. Aktionen visar än en gång att de indiska kamraterna vet att behålla intiativet och utvecklar segerrikt folkkriget i Indien. Svensk borgarpress skriver om aktionen, bland annat här och här, och den indiska här.

Bilden ovan är från bojkottkampanjen tidigare i år, i en by i området, där IKP (M) uppmanar folket att inte rösta i parlamentsvalet. Vi återkommer imorgon med mer nyheter från Indien.

Idag begravdes en mördad republikan på Irland

Den tredje oktober mördades en irländsk revolutionär i en cell i det ockuperade nordirland. Hans namn var John Brady. Han var en av de som förkastade ledarna för den provosoriska Irländska Republikanska Arméns kapitulation och fortsatte kampen mot de engelska imperialisterna. Föreningen Irlandinformation har skrivit en mycket läsvärd artikel som ni finner här, bilder från hans begravning finner ni här.

vi kan ha meningskiljaktigheter med olika irländska organisationer, men som kamraterna i Irlandinformation skriver:

"Faktum står dock kvar att John Brady offrade sitt liv för en politisk kamp, en socialistisk republik, såsom flera hundra bakom honom har gjort."

Därför är hans död en uppmaning till alla oss som lever att fortsätta kämpa för den proletära revolutionens seger. Så hedrar vi den stupade kamratens minne.

onsdag 7 oktober 2009

Perus Kommunistiska Partis årsdag


PKP grundades den 7 oktober 1928 av José Carlos Mariátegui. Tyvärr gick Mariátequi bort redan som ung, han skulle fylla 36 när han dog 1930, och han kunde endast leda partiet under mindre än två år. Efter hans död tog revisionister ledningen i parti och den skatt, av skapande tillämpning av marxismen-leninismen till den peruanska revolutionens konkreta förhållande, som Mariátegui lämnade efter sig gömdes bort. Mariátegui var en framstående kommunistisk ledare som i teori och praktik gav ovärdeliga bidrag till inte bara det peruanska proletariatet i synnerhet och den revolutionära rörelsen i latinamerika i allmänhet utan till alla de som kämpar för världsrevolutionens seger. Den som intresserar sig för revolutionär teori bör läsa Mariátegui, hans odogmatiska och livfulla still är mycket inspirerande, på svenska finns bland annat "Sju essäer för att tolka den peruanska verkligheten" att tillgå. Det var genom att återta och utveckla Mariáteguis väg som de peruanska kommunisterna, med ordförande Gonzalo i spetsen, kunde föra partiet på rätt kurs igen. Idag, 81 år efter sitt grundande leder PKP en revolutionär armé,otaliga massorganisationer och den ny makt som organiseras i Folkkommittéer och revolutionära stödbaser, man leder ett folkkrig.

Som vår hyllning till PKP på dess "födelsedag" delger vi er, våra läsare, nedan ett av oss översatt citat som verkligen slår huvudet på den så berömda spiken när det gäller till att förklara varför PKP är anti-imperialistiskt.

"Vi är anti-imperialister därför att vi är marxister, därför vi är revolutionärer, därför att vi ställer socialismen mot kapitalismen som ett antagonistiskt system kallat att ersätta den, därför att vi i kampen mot de utländska imperialismerna fullgör våra solidariska plikter gentemot Europas revolutionära massor." - José Carlos Mariátegui, Punto de vista anti-imperialista

Ett uttalande för den organisation som representerar PKP i utlandet, finner ni här (på spanska).

tisdag 6 oktober 2009

Mördare går fria

I april sparkade en 24-åring sparkade på en bil i Göteborg. Snutarna dök upp och som ett resultat av deras övervåld dod den unge mannen. Det råder ingen tvekan om att mannen dräpts av polisen, den rättsmedicinska undersökningen lämnar inget tvivel.

Hur många poliser tror du har åtalats för dråp alternativ vållande till annans död? Svar: ingen.
Hur många har anklagats för misshandel eller åtminstone för tjänstefel? Svar: ingen.

Borgarstatens väktare står över lagen, det handlar inte om åklagaren sjabblat bort uppgifter av misstag. Det handlar om att klassdiktaturen aldrig kan regleras av lagar och statens våldsapparat är dennas viktigaste beståndsdel och den måste skyddas till varje pris. Därför kommer snuten undan med vad som helst, även dråp. Det är en stor skillnad på folk och folk.

Kamp mot Internationella valutafonden



Den imperialistiska samorganisation som kallas "Internationella valutafonden" håller årsmöte i Istanbul. Som väntat har ett flertal olika revolutionära turkiska organisationer organiserat massiva protester. Under vajande röda fanor har arbetare och studenter gått till angrepp mot denna monströsa utsugarorganisation. Vid det berömda Taksim torget har häftiga gatukamper rasat mellan imperialisternas försvarare och revolutionärerna. De turkiska kamraternas organisering och kampmetoder vid demostrationer och folkliga protester av denna typ är ofta synnerligen föredömlig och något som vi här i landet bör dra lärdomar av.

Gerillattack mot militärbas i Peru

Reaktionär peruansk press rapporterar idag om en gerillattack som ägde rum i söndags. Enheter ur Folkets befrielsearmé angrepp militärbasen som är beläggen på berget San Judas i Pichari-distriktet i departementet Cusco. Den peruanska reaktionen har inte viljat lämna några uppgifter om sårade eller stupade under striderna. Samtidigt rapporteras att kamrater, i en aktion som ägt rum under de senaste dagarna, även ockuperade radiostationen "Kametza", i Huanta (Ayacucho), och såg till att ett flygblad från Perus Kommunistiska Parti lästes upp av hallåan; efter detta drog sig revolutionärerna tillbaka.

Så här kan en USA-lakej se ut!



Mindre erfarna kamrater och folk som hyser romantiska illusioner om revolutionen föreställer sig ofta klassfienderna som behornade typer eller åtminstone att de ska se "onda" ut. Men det är inte så, fienden kan se ut som en tant som väntar på bussen i Sollentuna. Titta på bilden ovan. Så ser den afghanska lakejregimens ambassadör i de nordiska länderna ut. Hon heter Manizha Baktary, är 37 år och har förrått sitt folk och sitt land. Hon tjänar de utländska ockupationstrupperna som med rasande terror försöker kuva det nationella motståndet. När folkets rättvisa hinner i kapp henne kommer bilder visas upp på en "stackars kvinna" som fallit offer för "terrorister". Gå inte på bluffen, bilden ovan visar en förhärdad brottsling, en imperialistlakej.

måndag 5 oktober 2009

Revolutionär konst från Filippinerna!


Klicka på bilden!

Maoister i Turkiet hämnas mördad kommunist!

I Turkiet finns två partier som bekänner sig till marxismen-leninismen-maoismen, det ena heter Turkiets Kommunistiska Parti/Marxist-Leninisterna (TKP/ML) och det andra heter Turkiets och Norra Kurdistans Maoistiska Kommunistiska Parti (MKP). MKP är en splittring ur det ursprungliga TKP/ML. Båda partierna för väpnad kamp och genomför regelbundet aktioner. Tyvärr är det ofta svårt att få information om partiernas väpnade aktiviteter, och att den mesta informationen dessutom endast är tillgänglig på turkiska gör naturligtivs det inte lättare att hålla sig uppdaterad. Det är därför alltid speciellt glädjande när nyheter når oss från denna front. Genom ett pressmeddelande, av den 29 september i år, från MKPs militära kommision har vi erfarit att gerillasoldater likviderat en ökänd massmördare, vars brott under militärjuntan var särskillt brutala. Bland annat ledde general Aytekin Icmez ledde 1981 den enhet ur den reaktionära armén som först torterade den 20-årige kommunisten Behzat Firik, band fast honom vid ett träd och sedan brände honom levande - han var vid fullt medvetande till han dog - inför ögonen på hela hans familj. Reaktionärerna hade försökt få kamraten att ange revolutionärer men han stupade utan att förråda något. Som ett ytterligare uttryck för sitt reaktionära klasshat, och för att förnedra Behzat Firiks familj, sket (bokstavligen) general Icmez sedan på den förbrända kroppen. Det är med stor tillfredställes som vi tar emot nyheten om att detta vidriga svin nu straffats av folkets partisaner, och vi hoppas snart kunna rapportera mer om revolutionära aktioner från Turkiet. Orginaltexten för pressmeddelandet finner ni på turkiska här, en tysk översättning finner ni nedan. INGET ÄR GLÖMT OCH INGET FÖRLÅTET!

Bestrafung durch die MKP !!!!

Das Militärkomitee der Maoistisch Kommunistischen Partei (MKP) hat den türkischen Militär General Aytekin Icmez, für seine unmenschlichen Taten mit dem Tode bestraft.
Im Jahre 1981 hat General Aytekin Icmez unseren Genossen ermordet, in dem er Ihn vor den Augen seines Bruders verbrannt hat.An die Bevölkerung in Türkei-Nord Kurdistan und an das gesamte proletarische Volk: Der, von im Jahre 1980 bestehenden faschistischen Militärjunta beauftragte und nach Dersim versetzte General Aytekin Icmez, hat während seiner Amtszeit dort in erster Linie Revolutionäre - Kommunisten und ebenso das Volk von Dersim systematisch unter Druck gesetzt und bekämpft. Als ob das nicht genug an unmenschlichen Taten wäre, hat der faschistische General, an unseren Genossen Behzat Firik die schlimmsten und niederträchtigsten Foltermethoden ausgeübt und Ihn im September 1981 ermordet. Der in Dersim ebenso unter den Namen „Ohrloser General“ bekannte AYTEKIN ICMEZ wurde für seine unmenschlichen Taten mit dem Tode bestraft. Durch die Information unserer Genossen der TKP/ML, dass uns vorgelegt wurde und nach gründlicher Analyse und Ermittlung, wurde die Wohnhaft und Adresse des Elementes „Volksfeind“ ICMEZ im Raum Bursa festgestellt. Die Bestrafung des faschistischen Generals ICMEZ, wurde durch die HKO-Milizen unserer Partei MKP, in der Namazgah Strasse nähe Bursa vollzogen. Der durch das 12 Septmeber Militär Junta in sein Amt berufene General ICMEZ, ist durch seine 6 Jährige Zeit mit Foltermethoden an den Revolutionären-Kommunisten in Dersim und in der Türkei rasch bekannt geworden. Vor 29 Jahren wurde unser Genosse, der damals 20 Jährige Behzat Firik, nach schwerer Folter an einen Baum gefesselt vor seiner Familie bei vollem Bewusstsein, lebendigem Leib verbrannt!! Da die unmenschliche Straftat von dem damaligen faschistischen Militäroberst und Militärjunta Führer Kenan Evren als eine positive Methode aufgefasst wurde, kam es zu keiner Strafe abgesehen davon wurde der faschistische General ICMEZ nicht einmal seines Amtes entbunden. Stattdessen bekam der General eine neue Stelle in einem Bezirk von Kayseri, wo er seine Methoden weiter anwenden durfte. Auch wenn General Aytekin Icmez und der türkische Staat versucht haben die Spuren des Generals zu verwischen und Ihn nicht auffindbar zu machen, konnte er sich nicht vor der revolutionären Rechtssprechung verstecken.

Die Geschichte hat wieder einmal gezeigt, dass die MKP das Gedächtnis des Volkes ist.
Was in unseren Gedächtnissen durch unser Leid sich manifestiert hat, werden wir niemals vergessen.
DIE RECHNUNG MIT DEN VOLKSFEINDEN HABEN WIR BEGLICHEN UND WERDEN SIE IMMER BEGLEICHEN!!!!
GENOSSE BEHZAT FIRIK LEBT UND KÄMPFT WEITER!!
ES LEBE DIE ROTE REVOLUTONÄRE LINIE UNSERES FÜHRERS IBRAHIM KAYPAKKAYA!!
ES LEBE DIE MKP – HKO

MAOISTISCH KOMMUNISTISCHE PARTE – MILITÄR KOMITEE
29. September 2009


Behzar Firik wurde bei lebendigem Leib verbrannt und ermordet

In Dersim Ovacik-Hozat, das Dorf Hülükusagi, nähe der Kale Quelle im September des Jahres 1981.. unter der Führung von General Aytekin Icmez strömen 1000 Soldaten des faschistischen türkischen Staates in die Gegend ein. Der sich in seinem Dorf aufhaltende Behzat Firik wird während seiner täglichen Arbeit als Bauer auf Geheiß des Generals festgenommen. Im nahe gelegenen Wald, wird mit dem Verhör nach Informationen angefangen. Das Verhör wird unter der Führung von General ICMEZ gehalten. Der Grund für die sinnlose und verachtende Folter war die Informationsbeschaffung bezüglich Kommunisten im Dersim Gebiet. Nachdem Behzat Firik die Aussage verweigert hatte, entschied sich der General dafür, Behzat an einen Baum zu fesseln und Ihn von den Füssen aufwärts an zu verbrennen. Um seiner faschistischen Aktion gehör zu verleihen, zwang er den kleinen Bruder des Gefesselten diese Tat mit anzuschauen. Obwohl unser Genosse am ganzen Leib brannte, verweigerte er jede Hilfe, jede Information an das faschistische Militär und gab sein Leben für seine Genossen! Um seine Wut zu beschwichtigen, begann der General, nachdem Behzat vollkommen verbrannt war, auf seine Überreste zu schießen.

KEIN VERGEBEN KEIN VERGESSEN !!!!!!

lördag 3 oktober 2009

Proppagandakampanj i Peru


Peruansk reaktionär media berättar idag om att den maoistiska gerillan genomfört en massiv aggitation och proppaganda kampanj. Enheter ur den av Perus Kommunistiska Parti ledda Folkets Befrielsearmén ska ha genomfört flygbladsutdelingar och offentliga möten samt målat en mängd slagord på olika orter. I staden Huamanga, som är huvudort i Ayacucho departamentet (motsvarar ett svensk län), och i olika delar av departementen Cusco och Huánuco genomfördes aktioner för att nämna några plaster. I flygblanden som delades ut påtalade de peruanska revolutionärerna särskillt vikten av de bidrag som deras ledare, de fängslade ordförande Gonzalo, har haft och har för revolutionen i landet, vilket gör att man kan dra slutsatsen att proppagandakampanjen har att göra med årsdagen av dennes gripande (som vi tidigare skrivit om), men detta är ännu ej bekräftat av säkra källor.

fredag 2 oktober 2009

ETA-medlemmen Jon Anza mördad av spansk polis



Den baskiska tidningen Gara uppger idag på sin hemsida att den "försvunne" ETA-medlemmen Jon Anza, som vi tidigare berättat om, enligt säkra källor blivit mördad av spansk polis. Jon Anza var på väg med tåg till ett möte med sin organisation i den franska staden Toulouse den 18 april när han blev kidnappad. Anza, som på grund av sjukdom var i princip blind, blev utsatt för illegala förhör, tortyr, under vilka han avled. Den spanska polisenhet som mördat honom begravade honom sedan på fransk mark. Värt att anmärka är att den förundersökning som en spansk åklagare öppnade den 15 maj efter anmälan av Jon Anzas familj, inte resulterat i något som helst resultat. Hela händelsen visar att den spanska staten, den spanska "demokratin", fortsätter sitt smutsiga krig. Den spanska socialdemokratiska regeringen är ännu en gång direkt ansvarig för att ETA-medlemmar kidnappas, torteras och mördas.

Mer nordmerikansk intervention i latinamerika


Läs den här notisen.

Intervju med Arundhati Roy

Den 28 september i år sände Democracy Now en Intervju med Arundhati Roy. I intervjun berättar den indiska författarinan om läget i hennes hemland och det aktuella läget i bland annat den omstridda Kashmir-regionen. Hon berättar också om hur den indiska staten efter känt mönster bekämpar den maoistiska gerillan genom att använda fattigbönder som kanonmat. Hela intervjun finner ni här.

torsdag 1 oktober 2009

Nu har det gått långt

När Förenta Nationerna börjar sparka nordamerikanska tjänstemän för att dessa avsett göra det jobb de faktiskt anställdes för, då har det gått långt. Det har det nu gjort i Afghanistan. Peter Galbraith var dum nog att ha åsikter om hur valfusket genomfördes. Så han fick sparken. Den quislingregim som sitter vid makten i Kabul hålls uppe av imperialisternas vapenmakt. Det är denna brottsliga banditregim som Sveriges regering skickar legoknektar att försvara. Den har ingen som helst legitimitet och all form av motstånd mot den och de som försvarar den är rättfärdigt.

Det kinesiska folket har rest sig!


Mao Tsetung utroppade den 1 oktober 1949 med ovanstående ord Folkrepubliken Kina. Kinas Kommunistiska Parti under hans ledning hade lett det kinesiska folket till seger i folkkriget och genomfört den nydemokratiska revolutionen. Nu stod man inför den socialistiska revolutionen och i hård kamp mot imperialismen, revisionismen och reaktionen ledda Mao och KKP Kinas folk i att "storma himmlen" i att folket självt tog sitt öde i sina händer. I en kamp av episka mått förvandlade man Kina från att vara "österns sjuke man" till att bli ett bålverk för världsrevolutionen, en förebild och ett exempel som inspirerade och inspirerar de utsugna och förtryckta världen över att resa sig i uppror. Den kinesiska revolutionens seger ändrade förutsättningarna för världsrevolutionen och förde den till en ny nivå. Efter ordförande Maos död grep revisionisterna makten i KKP och förvandlade Kina från en socialistisk stat till det helvete på jorden som det idag är för landets arbetare och bönder; men dessa bevarar Mao i sina hjärtan och sinnen, dagen ska komma då de återerövrar makten i landet.
För den som vill veta mer om hur den kinesiska revolutionen gick till rekomenderar vi Edgar Snows bok "Röd stjärna över Kina". Den som vill kunna bemöta de reaktionära lögnerna om hur Kina utveclades under Maos ledning, rekomenderar vi denna artikel som innehåller en hel del fakta även om författaren inte är marxist. Även denna artikel är läsvärd.
För den som vill lära sig mer om Mao och maoismen, rekomenderar vi denna sida.
Vi rekomenderar alla som vill förstå hur klasskampen utvecklades i Kina sålänge det var socilistiskt land, dvs 1976, att titta igenom denna sida och att läsa såväl denna artikel och som denna.