Leta i den här bloggen

torsdag 1 oktober 2009

Det kinesiska folket har rest sig!


Mao Tsetung utroppade den 1 oktober 1949 med ovanstående ord Folkrepubliken Kina. Kinas Kommunistiska Parti under hans ledning hade lett det kinesiska folket till seger i folkkriget och genomfört den nydemokratiska revolutionen. Nu stod man inför den socialistiska revolutionen och i hård kamp mot imperialismen, revisionismen och reaktionen ledda Mao och KKP Kinas folk i att "storma himmlen" i att folket självt tog sitt öde i sina händer. I en kamp av episka mått förvandlade man Kina från att vara "österns sjuke man" till att bli ett bålverk för världsrevolutionen, en förebild och ett exempel som inspirerade och inspirerar de utsugna och förtryckta världen över att resa sig i uppror. Den kinesiska revolutionens seger ändrade förutsättningarna för världsrevolutionen och förde den till en ny nivå. Efter ordförande Maos död grep revisionisterna makten i KKP och förvandlade Kina från en socialistisk stat till det helvete på jorden som det idag är för landets arbetare och bönder; men dessa bevarar Mao i sina hjärtan och sinnen, dagen ska komma då de återerövrar makten i landet.
För den som vill veta mer om hur den kinesiska revolutionen gick till rekomenderar vi Edgar Snows bok "Röd stjärna över Kina". Den som vill kunna bemöta de reaktionära lögnerna om hur Kina utveclades under Maos ledning, rekomenderar vi denna artikel som innehåller en hel del fakta även om författaren inte är marxist. Även denna artikel är läsvärd.
För den som vill lära sig mer om Mao och maoismen, rekomenderar vi denna sida.
Vi rekomenderar alla som vill förstå hur klasskampen utvecklades i Kina sålänge det var socilistiskt land, dvs 1976, att titta igenom denna sida och att läsa såväl denna artikel och som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.