Leta i den här bloggen

fredag 30 oktober 2009

Ett glädjande besked!

Viceordföranden för det tyska nazistpartiet NPD, advokaten Jürgen Rieger, avled igår av slaganfall på ett sjukhus i Berlin. Vi vill här passa på att uttrycka vår stora glädje över att detta vedervärdiga nazistsvin dött. Rieger var NPDs frontnamn i Hamburg vid valen i spetember och hans hatfyllda anlett syntes på nazisternas valaffischer. Han var en överklassnazist som bodde i en flådig villa i Blankenese (Hamburgs Djursholm).
Rieger blev en rikskändis i Tyskland genom att han köpte ut nedgångna hotel och förklarade att han avsåg använda dem som centrum för utbildning av unga nazister, vilket fick til resultat att lokalaporteststormar utbröt. Så fick NPD väldigt mycket publicitet och lokala kommunförvaltningar köpte hotelen till överpris av nazisterna och så fick de både reklam och tjänade pengar. Det hela var möjligt genom det kapital som Rieger ställde till förfogande och genom att han var advokat. Nu har denna handlingsmöjlighet kraftig minskat hos de tyska nazisterna och de har förlorat en av sina viktigaste ledare. Expo skriver om det hela här, en mer utförlig artikel finner ni här.
Som sagt, vi kommer att fira det hela mycket kraftigt och vi kommer ikväll att skåla för att resten av nassesvinen ska gå samma väg som kräket Rieger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.