Leta i den här bloggen

fredag 4 december 2009

Revolutionärer i aktion i Tyskland och Grekland


Igår natt angrepp revolutionärer polisstationer i Berlin och Hamburg, även fordon tillhörande den tyska tullen sattes i brand. I Berlin attackerades en station tillhörande den federala kriminalpolisen (Bundeskriminalamt) med bland annat molotovcocktail. I Hamburg attackerades snuthäcken i Sternschanze med molotovcocktails och stenar, en polisbil blev helt utbränd, en fick rutorna krossade och ingången till stationen demolerades, för att säkra reträtten spred man ut "spanska ryttare". I en förort till Hamburg sattes även två civilabilar tillhörande tullverket i brand. Inga personskador rapporteras och alla aktivisterna kunde dra sig tillbaka utan problem trots ett enormt pådrag från snuten. Ordföranden för det tyska polisfacket har uttalat sig med anledning av angreppen och förklarat att han anser det vara "en krigsförklaring mot rättsstaten" (vi hppas han har rätt!). Klart är att de militanta aktionerna ökar i antal, i Hamburg har mer än 150 bilar bränts i år och flera symboliska angrepp har gjorts mot företräddare för staten. I Berlin har 125 bilar bränts av "politiska orsaker". Polisen talar om "en renässans för vänster-terrorismen". Enligt uppgifter som blivit offentliga är mer liknande aktioner att vänta i Tyskland under den kommande månaden.
I Grekland är det i helgen ett år sedan mordet på Alexandros Grigoropoulos som utlöste de massiva folkliga protester som skadade om den gamla grekiska staten och som gav genklang långt utanför landets gränser. Omfattande aktioner är att vänta och som en en del av statens motoffensiv har fascistiska element genomfört attentat mot företräddare för partier och fackförbund som solidariserat sig med folkets protester, bland annat har en aktivist hem attackerats med brandbomber; bland Greklands arbetare talas det nu om "boss-terrorism", dvs om kapitalisternas direkta terroristiska angrepp mot arbetarklassen. De revolutionära krafterna fortsätter dock sina aktioner, i tisdagskväll angrepps flera banker i en Aten förort med molotovcocktails och en serie attacker med små sprängsatser vid domare, polisers och redaktörers (för borgerliga proppagandaorgan) hbostäder har genomförts i Thessaloníki. Och helgen har inte ens börjat....
Vi glädjer oss över dessa revolutionära aktioner och hoppas de ska vara en inspirationskälla för alla, de bevisar än en gång att den väpnade kampen står på dagordningen i Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.