Leta i den här bloggen

onsdag 29 september 2010

Om Kashmir och Manipur



I svenska tidningar kan man lite då och då läsa om de kamper som pågår i Kashmir, men det är ofta svårt att få klarhet i vad som verkligen pågår eftersom "informationen" som ges ofta är starkt präglad av den indiska statens proppaganda att det rör sig om en pakistansk sammansvärjning. Kamraterna i Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) har naturligtvis en klar blick över läget och stödjer Kashmirs folks frihetskamp. Här kan ni läsa ett viktigt uttalande av IKP (maoisterna) där de kallar till en Bandh, med början imorgon, till stöd för Kashmirs folk.



En annan nationell befrielsekamp som pågår inom den indiska statens gränser är den som för i Manipur. Vi är absolut inte experter på ämne, men här finns en intressant text från ett parti som leder en väpand kamp i Manipur (vi delar dock inte kamraternas internationella analys).
Det finns även andra nationella befrielserörelser i Indien, som tex i Assam, med vilka de indiska kamraterna har goda förbindelser, vi tycker ämnet är mycket spännande och hoppas kunna återkomma i ämnet.

För övrigt finns det senaste nummer av Peoples March här. Obligatorisk läsning för alla som vill veta hur folkkriget i Indien utvecklas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.