Leta i den här bloggen

torsdag 16 september 2010

19 september: BOJKOTT!

Som bekant för de som vet vad vi sysslar med har vi "många järn i elden" och den nuvarande perioden är synnerligen intensiv för hos, därför har vi helt enkelt inte haft tid att utarbeta en längre text om våra ståndpunkter rörande det kommande riksdagsvalet. Vi hoppas och tror att andra, som mer ägnar sig åt denna typ av arbete har tagit sig an saken. Men, vi vill ändå klargöra vår ståndpunkt på ett kortfattat sätt:

- Det parlamentaristiska systemet är en skärm bakom vilken bourgeoisien döljer sin klassdiktatur; genom att rösta kan man inte på något sätt ändra eller påverka detta faktum.

- Verkligt revolutionära partier eller organisationer kan i Sverige, varken som läget ser ut nu eller i framtiden, vinna några som helst fördelar för den revolutionära kampen genom att delta i parlamentariska församlingar under den borgerliga diktaturen; de anledningar som Lenin tar upp för deltagande i valen (se "Radikalismen"), som en taktik, är sedan länge fullkommligt inaktuella.

- Att välja "det minst dåliga" alternativet är att sluta leden med den rådande ordningens försvarare och erfarenheten visar tydligt att DET BLIR INTE BÄTTRE för arbetarklassens "djupaste och bredaste" lager med en sosseregering. Sossarna är Wallenbergarnas parti, det korporativa systemts förvaltare: den svenska imperialismens bästa tjänare.

- Sverigedemokraterna är ett verktyg i den härskande klassens händer, huruvida de kommer in i Riksdagen denna gång eller inte spelar ingen större roll; att rösta "mot Sverigedemokraterna" betyder att gå i fällan, att sluta upp kring borgarklassen för att "försvara oss" mot samma borgarklass!

- De små "vänsterpartier" som finns och som ställer upp i valen lever på statliga bidrag och de är definitivt inte ett hot mot den rådande ordningen. Ett kommunalt mandat för ett "vänsterparti" är endast mer pengar i kassan för att de ska kunna fortsätta leva på de smulor som den härskande klassen kastar åt dem så att de kan fortsätta vilseleda människor som söker ett revolutionärt alternativ.

- Antalet människor som medvetet väljer att inte rösta, därför att de anser att inget av partierna representerar dom och därför att de insett att valen inte förändrar någonting väsentligt, är runt 20% av de röstberättigade; att försöka få dessa människor att gå till valurnora är att slå i dom illusioner som de redan övervunnit. Det är revolutionäras uppgift är att stärka och utveckla denna tendens att vända borgarstaten ryggen, att få fler att inse att de inte har något att vinna hos den.

- Det omedelbara behovet för kommunisterna i Sverige är att ett verkligt kommunistiskt parti bildas; ett parti som verkligen kämpar för att genomföra den socialistiska revolutionen. Aldrig i historien har en revolution genomförts genom ett parlament och aldrig någonsin kommer det att hända att en förtyckt klass så erövrar makten. Kampen för den proletära revolutionen förs inte genom deltagande i borgarklassens skådespel.

- Därför är det enda revolutionära alternativet att bojkotta valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.