Leta i den här bloggen

tisdag 7 september 2010

Gerillaaktioner i Turkiet, Peru, Indien och Filippinerna

Turkiet: I den provinsen Tunceli (Norra Kurdistan) attackerade en gerillaenhet ett vattenkraftverk igår, en sergeant ur den reaktionära armén dödades. Det intressanta med denna aktion är att det är högst troligt att den genomförts av enheter ur någon av de maoistiska väpnade styrkor som är aktiva i området, dvs TIKKO (som leds av TKP/ML) eller HKO (som leds av MKP), eftersom PKK endast genomför defensiva aktioner för tillfället. Tyvärr är våra turkiska kamrater mycket dåliga på att sprida information om de aktioner man genomför, på andra språk än turkiska förstås. Därför har vi först nu, genom en brasiliansk tidskrift, fått reda på att TIKKO-gerillan i en gemmensam aktion med PKK-enheter den 14 augusti i år kunde konfiskera en militär lastbil full med krigsmaterial; en aktion som ägde rum i samma område som gårdagens.
Peru: I distriktet Huachocolpa i departementet Huancavelica likviderade igår enheter ur Folkets Befrielsearmé en arméspion.
Indien: I lördags likviderade maoistgerillan en lokal socialfascistisk boss i distriktet Lalgarh i delstaten Västbengalen.
Filippinerna: Den 31 augusti och den 1 september genomförde enheter ur Nya Folkarmén två aktioner med fjärrutlösta minor mot enheter ur den reaktionära armén i distriktet Paquibato i provinsen Davao City på södra Mindanao. De reaktionära trupperna ska ha lidit svåra förluster och flera soldater ska ha dödats, men inga exakta uppgifter finns ännu tillgängliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.