Leta i den här bloggen

onsdag 2 juni 2010

Den krypande lakejen



Alan García Pérez heter Perus president. Han var även preisdent i landet under perioden 1985-1990, då oerhörda massmord genomfördes på landsbygden i ett försök att dränka den revolutionära rörelsen i blod. Det var även under denna period, den 19 juni 1986, som massakern i tre fängelser i Lima genomfördes i vilken närmare trehundra politiska fångar mördades. García är en bloddränkt folkmördare. I presidentvalen 2006 blev han åter "vald" - dvs tillsatt av Förenta Staterna genom den peruanska militären. Återigen har han visat vad han går för under sin nuvarande presidentperiod: massaker på närmare hundratalet fattigbönder i Bagua (juni 2009), dödspatrullen i Trujillo (som vi tidigare skrivit om), morden på fattigbönder som sagts stödja Perus Kommunistiska Parti (som vi tidigare skrivit om), morden på strejkande gruvarbetare i Arequipa (som vi tidigare skrivit om), osv. García är och förblir en bloddränkt fascistisk hund. I Peru uppträdder han som en arrogant feodalherre, han har bland annat, under valkampanjen 2005, på en offentlig demostration, sparkat ner en av hans egna sympatisörer som råkade komma i vägen för TV-kamrorna (vilket naturligtivs inte var så smart).
Nu har García varit i Washington och träffat sin högste chef, Barack Obama. Igår träffades de båda under 45 minuter i Vita Huset, på mötet deltog också de båda ländernas utrikesministrar. Här uppträdde minsann inte García speciellt kaxigt. Han uppträdde precis som den krypande lakej som han är. Den peruanske presidenten hyllade Förenta Staterna och uttalade sitt ovilkorliga stöd för dess politik i alla frågor. Naturligtvis fick den lydige hunden beröm av sin herre. Det frihandelsavtal som Förenta Staterna och Peru undertecknat framhölls som något som bringat välstånd till Peru, fast det i verkligheten endast inneburit än mer misär och utsugning för det peruanska folket. Det som är det egentliga huvudsyftet med besöket - hur man avser bekämpa det allt kraftfullare folkkriget som utvecklas under PKPs ledning - nämdes endast kort under presskonferensen. Bland annat kläckte García ur sig följande under presskonferensen:
"... I know that you are also helping us today in Latin America to secure our peace and our security by combating the illegal drug trade. And I thank you for all that you do, and I thank you, Mr. President, for this exchange of ideas we were able to have today."


Förenta Staternas intervention i Latinamerika, inkluderat Peru, är alltså enligt García något positivt som han är tacksam för. Så talar en lakej. Om det peruanska folket någonsin ska kunna leva i ett självständigt land, i en stat som ser tjänar dess intressen och inte imperialismen, ligger dess enda hopp i det PKP-ledda folkkriget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.