Leta i den här bloggen

fredag 18 juni 2010

19 juni: De revolutionära fångarnas dag


Imorgon den 19 juni högtidlighåller Perus Kommunistiska Parti "Hjältemodets Dag" i åminnelse av de närmare 300 revoltionära fångar som massakrerades i tre fängelser i Lima den 19 juni 1986. Dessa 300 kamrater var medlemmar i Perus Kommunistiska Parti, kämpar i Folkets Gerillaarmé (som FBA då kallades) eller anslutna till olika PKP-ledda massorganisationer. De lät sig inte passivt slaktas utan gjorde hjältemodigt motstånd med sina bara händer och rundimitära vapen mot de tungt beväpnade militära mördarbanden (som även använda sig av tungt artilleri). Än idag sitter hundratals - om inte tusentals - peruanska maoister fängslade under extremt hårda förhållanden. PKPs ordförande Gonzalo sitter sedan september 1992 i isolering på en marinbas och reaktionen har försökt använda denna situation politiskt, genom att spridda allehanda lönghistorier. Dessa fångar har idag i princip inget organiserat internationellt stöd, vilket är en skam.

En organisation som försöker organisera internationellt stöd för revolutionära fångar världen över, är "Kommissionen för en Internationell Röda Hjälpen" som har avdelingar i olika länder. Vi publicerar nedan ett uttalande från denna organisation, vi har översatt texten från tyska (även om man får intrycket att orginalet skrivits på ett annat språk). Vi hoppas vi med detta kan bidra till att väcka ett intresse i Sverige för dessa frågor och organisationer av denna typ.

Idag vill vi även uppmärksamma att det även finns politiska fångar i Sverige, revolutionärer som fängslats för att de kämpat för vår klass. Några av dessa kamrater tillhör en organisation som heter "Revolutionära Fronten". Dessa kamrater är inte brottslingar utan revolutionärer som bör stödjas. Vi vill uppmana våra läsare att skicka brev och hälsningar till dessa kamrater, genom RF. Ni hittar information om hur ni ska göra på denna länk.

Frihet för alla revoltionära fångar!
"Ära åt stupade hjältarna, leve revolutionen!"

.................

"Hälsning med anledning av de revolutionära fångarnas dag, den 19 juni 2010

Den 19 juni 1986 stormade militära enheter, under Alan Garcías socialdemokratiska regering, de fångkollektiv som upprättats genom hård kamp och över 300 politiska fångar mördades. Sedan dess är denna dag en dag för internationell solidaritet med politiska fångar världen över.
Fångarna hade tillkämpat sig befriade zoner, i vilka de organiserade ett självbestämt liv. Där fanns biblotek, skolor, självförsörjning (genom att man sålde saker som man själva producerade i fängelset och genom inkomsterna ombesörjde saker från utsidan), föredrag, sportaktiviteter, medicinsk självhjälp och mycket mer.
Liknande situationer hade de politiska fångarna i den spanska staten (PCE r + GRAPO), i Baskien och Turkiet, tillkämpat sig och inom dessa organiserat sig. Även i Turkiet kunde dessa befriade zoner i olika fängelser av staten återerövras genom de massivaste militära medeln och mord.
Även de hade tillkämpat sig det som de på utsidan kämpat för, med alla dess konsekvenser.
Paragraferna 129 [de tyska "terrorparagraferna" a och b - övers.] riktar sig i grunden mot alla initiativ som önskar förbinda den grundläggande kapitalismkritiken med utvecklandet av revolutionära perspektiv i teori och praktik.
Organisering, kollektivitet är två centrala faktorer i denna process. Mot dessa organiserar sig nuförtiden även kontrarrevolutionen internationellt.
Den internationella klasssolidariteten blir till ett vapen när vi tillsammas organiserar oss och upprättar nätverk, och förbinder denna solidaritet med klasskampen i våra egna länder! Låt oss aktivt understödja fängelsekollektivet "Aurora" i Italien, "EPPK" i Baskien och överallt där det förs kamp för att liknande kollektiv uppstår!
Frihet för alla politiska fångar!"

Kommissionen för en Internationell Röda Hjälpen, i namn av de strukturer som inom denna organiserar sig i Italien, Tyskland, Spanien, Belgien och Schweiz."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.