Leta i den här bloggen

torsdag 29 april 2010

Upprorsmakare!

Malmöpolisen är inte känd för sin smidighet eller förfinade omskrivningar i sina uttrycksformer. När nu kampenRosengård flammar upp igen kommer en snut - som uppenbarligen inte fattat att man inte får lov att vara alltför ärlig i dessa samahang - med uttalanden som väldigt tydligt klargör det som vi tidigare hävdat:

Medverkande till oroligheterna var ett 20-tal ungdomar, samtliga maskerade. Enligt Peter Martinsson är flera av dem kända av polisen sedan tidigare och många kommer från området.

– Vi vet inte om det gällde alla. Det är svårt att säga eftersom vi inte såg deras ansikten, säger han.


Alltså, polisen är mycket väl medvetna om att de ungdomar som deltar i kampen i huvudsak kommer från Rosengård och att dessa rosengårdsungdomar är kloka nog att maskera sig när ge går till kamp mot borgarstatens repressionsapparat. Polisen är även mycket väl medvetna om hur kampen ska beskrivas i politiska termer:

- Alla insatser har varit inriktade på att få bukt med upprorsmakarna och stoppa bränder och skadegörelse, sa yttre befäl till Kvällsposten.


UPPRORSMAKARE! Det är precis vad ungdomarna på Rosengård är. Därför förtjänar de vårt stöd och en riktig politisk linje som tillåter dem att rikta all sin upproriska energi direkt mot borgarstaten. Det är rätt att göra uppror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.