Leta i den här bloggen

måndag 12 april 2010

Gerillaaktioner i Indien och Nordirland

Indien: I lördags natt sprängde enheter ur Folkets Befrielsegerillaarmé fyra myndighetsbyggnade i byn Sarodag i Kaimur-distriktet i delstaten Bihar. Maoistgerillan distruberade isamband med aktionen flygblad där Indiens Kommunistiska Partis (maoisterna) politik förklarades och man påvisade hur det är den reaktionära staten som bär ansvaret för att "skolbyggnader" sprängs genom att man förvandlat dessa till militärförläggningar. Under den senate tiden har ett dussintal myndighetsbyggnader i denna del av Bihar sprängts av maoisterna.
Nordirland: idag rapporterar svensk borgarpress om en gerillaaktion på Nordirland. De välinformerade kamraterna på Irlandinformation skriver följande:
"IRA attack mot brittisk armébas: Tidigt i morse attackerades MI5's högkvarter på Nordirland utanför Belfast av en kraftigt bilbomb. Varning ringdes in strax före explosionen. Basen som byggdes i Holywood för två år sedan kostade flera miljoner pund och är den senaste investeringen av brittisk arménärvaro i det ockuperade området. Basen härbärgar brittiska fallskärmstrupper, samt ledningen och huvuddelen av underättelsetjänsten."
(läs hela rapporteringen här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.