Leta i den här bloggen

onsdag 28 april 2010

Gerillaktioner i Peru, Indien och Filippinerna

Peru: Enheter ur Folkets Befrielsearmé genomförde igår ett bakhåll i närheten av byn Alto Corvina, i provinsen Leoncio Prado i departementet Huánuco. En polis och två anställda vid "el Proyecto Especial de Control y Reducción de los Cultivos de Coca en el Alto Huallaga (Corah)" vilket är en organisation som är direkt underställd Förenta Staterna - dödades och en polis sårades. Inga uppgifter finns om förluster bland maoisterna.
Indien: I West Midnapore-dsitriktet i delstaten Västbengalen genomförde enheter ur den revolutionära armén en sabotageaktion mot järnvägsnätet. Rälsen mellan stationerna Midnapore och Bhadutala sprängdes och flera tåg har fått ställas in. En annan viktig nyhet är bekräftelsen av att det socialfascistiska CPI (marxist) nu har börjat organisera en egen paramilitär styrka med minst 30 soldater i var och en av de byar där styrkan hittills organiserats. Detta är en eskaltion från socialfascisterna som tidigare mest förlitat sig på gangstergäng av beväpnade "partikader" för att försöka hålla nere befolkningen; nu börjar de organisera vad som kan sägas vara en egen armé.
Filippinerna: I Rizal provinsen på ön Luzon genomförde enheter ur Nya Folkarmén (NFA) ett bakhåll i torsdags (den 22 april) i vilket 12 reaktionära soldater dödades och fem sårades. Inga förluster bland revolutionärerna. Styrkan ur den reaktionära armén som gick i bakhållet var utskickad för att förfölja den enhet ur NFA som genomförde det bahåll som ägde rum den 20 april (vilket vi tidgare rapporterat om).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.