Leta i den här bloggen

fredag 23 april 2010

Gerillaaktioner lite överallt!


Indien: I delstaten Jharkhand genomfördes flera olika aktioner igår natt och idag på morgonen. I byn Lanjo i West Singhbhum-distriktet sköts två kriminella av en enhet ur Folkets Befrielsegerillarmé (FBGA), de två hade försök utpressa folk genom att säga att de var maoister. I samma distrikt genomfördes senare ett bakhåll mot en paramilitär styrka, i vilket två soldater sårades, reaktionen påstår att en kamrat ska ha stupad i strid. I byn Chapiyamadgadh, i Garhwa-distriktet i samma delstat, likviderade revolutionärerna en polisspion. I delstaten Orissa genomförde enheter ur FBGA en sabotageaktion mot en mobiltelefonmast i Malkangiri-distriktet, kamraterna sprängde masten i luften.
Nordirland: Svensk borgarpress skriver idag om en bilbomb mot en polisstation i staden Newtownhamilton i södra Armagh. Läs mer på www.irlandinformation.se.
Norra Kurdistan: En turkisk polis dödades och tre skadades när PKK-gerilla genomförde ett bakhåll mot en polispatrull i staden Kiziltepe, nära gränsen mot Syrien. Inga uppgifter finns om förluster hos gerillan.
Peru: I onsdags genomförde enheter ur Folkets Befrielsearmé (FBA) ett bakhåll mot en polispatrull i distriktet Echarate i departamentet Cusco. En polis sårades, inga förluster bland kamraterna. I två byar, Shitarillo och Cachiyacu, José Crespo y Castillodistriktet i departementet Huánuco, likviderade enheter ur FBA två polisspioner. Även denna aktion genomfördes i onsdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.