Leta i den här bloggen

onsdag 23 november 2011

Dyrt att vara antimilitarist i Tyskland

"När Tyskland för krig och som antikrigsaktioner Bundeswehr-utrustning sätts i brand, då rör det sig om legitma aktioner, samma sak gäller för sabotage på fabrikerna av rustningsmateriell. Vilda strejker, fabriks och husockupationer, militanta antifascistiska, självförsvar mot polisattacker, osv., likaså."


Så sa Inge Viett på årets Rosa Luxemburg-konferens i januari. För det dömdes hon idag till att böta 1.200 EURO av en domstol i Berlin. I domstolsbeslutet förklaras att:

"Legitimförklaring av angrepp på Bundeswehr-fordon ryms inte inom åsiktsfriheten"

"Brottet" klassas som "Billigung von Straftaten", ordagrant "godkännande av brott" (vilket kan sägas motsvara "apología del terrorismo" i tex. peruansk lagstiftning). Viett döms alltså inte fört att hon gjort något. Hon döms för att hysa en åsikt. I Tyskland är det helt ok att hysa åsikten att "Tysklands intressen försvaras vid Hindukush", som bland annat landets utrikesminister vräkt ur sig. Att hysa åsikten att det är legitimt att sabotera krigsutrustning, det är kriminellt. Så mycket för de borgerliga fri- och rättigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.