Leta i den här bloggen

måndag 9 augusti 2010

Gerillaaktioner i Indien, Peru, Filippinerna och Norra Kurdistan

Under det att vi haft uppehåll i bloggandet har en mängd gerillaaktioner genomförts av revolutionärar rörelser världen över, nedan endast en kort redogörelse för de som ägdt rum under de senaste dagarna.

Indien: I byn Kanda i Palamau-distriktet i delstaten Jharkhand sprängde maoistgerillan i lördagskväll en byggnad som använts som temporär bas för de reaktionära väpnade styrkorna.
Peru: I departementet Huánuco ägde i torsdags en strid rum mellan enheter ur den reaktionära armén och enheter ur Folkets Befrielsearmé i distriktet José crespo y Castillo i Leoncio Prado-provninsen. En sergant ur de reaktionära styrkorna skottskadades.
Filippinerna: I enlighet med ett beslut av den lokala folkdomstolen likviderade Nya Folkarmén på ön Mindanao i onsdags en reaktionär agent. Den förhatlige individen hade förått den revolutionära rörelsen och aktivt deltagit i reaktionens mördarkampanjer.
Norra Kurdistan: I den turkiska statens Mardin-provins dödades i lördags tre soldater ur den turkiska armén av en fjärrutlöst mina. I en annan aktion, som även den ägde rum i söndags, beskötsi den turkiska provinsen Bitlis en polispostering med granatkastare, inga förluster bland reaktionärerna rapporteras. Även i söndags ska en militärkonvoj ha attackerats i Mardin, men även här ska reaktionens trupper ha komit oskadda undan. Samtliga aktioner ska ha genomförts av nationalistgerillan PKKs väpnade styrkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.