Leta i den här bloggen

onsdag 21 juli 2010

Gerillaaktioner i Peru, Filippinerna och Norra Kurdistan


Peru: Enheter ur Folkets Befrielsearmé genomförde idag propagandaaktioner i närheten av staden Huamanga som är departementshuvudstad för Ayacucho, kamraterna satte upp röda fanor med hammaren och skäran i orten Alpachaca (inte att förväxla med sjön med samma namn). Aktionen ges stor uppmärksamhet i de reaktionära lokalpressen för det visar att tungt beväpnade gerillaförband kan röra sig i princip fritt i en viktig stads omedelbara närhet, trots att det där, som i fallet Huamanga, finns såväl en stor armébas som stridande enheter ur Förenta Staternas armé.
Filippinerna: Nya Folkarmén har låtit meddela att man den 13 juli i år, i enlighet med ett beslut i den lokala folkdomstolen, likviderade borgmästaren i kommunen Giporlos i provinsen Eastern Samar. I ett utförligt uttalande redogör kamraterna för grunderna till aktionen, läs det här.
Norra Kurdistan: Angående en av de aktioner som vi rapporterade om igår, har nu nya uppgifter framkommit. I attacken mot den turkiska arméns specialstyrkor i Çukurca distriket i provinsen Hakkari, dödades 30 av reaktionens soldater och inte sex som vi tidigare rapporterat. Idag genomförde PKK-gerilla en sabotageaktion mot en gas-pipeline i distriket Dogubeyazit i Agri-provinsen. Idag uppmärksammar svensk borgarmedia en artikel med en PKK-ledare som publiceras av BBC. I artiklen lägger PKK-ledaren samma bekanta kapitulationistiska linje som vi tidigare kritiserat, inget nytt alltså. Utan tvekan ligger framtiden för det kämpande kurdiska folket inte hos den nuvarande PKK-ledningen, den ligger hos de verkligt revolutionära partier som verkar i Turkiet och Norra Kurdistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.