Leta i den här bloggen

torsdag 30 juni 2011

HALK SAVASÇILARI ÖLÜMSÜZDÜR!





I måndags, den 27 juni, dödades tre gerillasoldater av turkisk militär i Dersim (Tunceli). De stupade var kämpar i Folkets Befrielsearmé som leds av Maoistiska Kommunistiska Partiet (Turkiet och Norra Kurdistan). Händelsen inträffade i närheten av byn Burçak vid 22.00 tiden. I området genomför för närvarande militären omfatande "kontragerilla-aktioner" och det var i en av dessa som kamraterna, vars nman var Ozan Derman, Ismail Demir och Abidin Pektas, stupade.

Kamrat Ozan Derman var tidigare student vid den Filosofiska fakulteten vid universitetet i Istanbul. Där spelade han en framträddande roll i den revolutionära studentrörelsen. Men han kom till insikten att han än bättre kunde känna revolutionen genom att ansluta sig till folkets armé. I kampen för den proletära världsrevolutionen gav han sitt liv tillsammans med sina vapenbröder.

Om kamraterna Demir och Pektas vet vi inte mer idagsläget än att de var två unga maoister som betalat det högsta priset i kampen för arbetarklassen och folkets sak.

Den turkiska reaktionen påstår, som den har för vana när maoistiska gerillasoldater stupar, att kamraterna tillhörde den PKK ledda gerillan, men så är alltså inte fallet - vilket för övrigt den kurdiska nationaliströrelsen själv är tydlig med. Även när maoistgerillan genomför sina väpnade aktioner brukar de rapporteras som aktioner genomförda av "PKK". Vi hoppas att kamraterna ska anstränga sig för att rapportera mer utförligt om de aktioner de genomför, inte bara i samband med att kamrater stupar.

Våra turkiska kamrater har ett slagord: HALK SAVASÇILARI ÖLÜMSÜZDÜR! Det betyder, ungefär, "folkkrigets kämpar är odödliga!" på svenska. Vi kan inte annat än att instämma. De unga maoisterna i Turkiet är ytterligare tre kamrater som fallit för kommunismens seger. Vi glömmer dom inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.