Leta i den här bloggen

måndag 27 juni 2011

Antifa betyder angrepp!




I Berlin har antifascister under fyra dagar attackerat lika många nazister. De fyra nazisterna är alla funktionärer i nazistpartiet NPDs lokalorganisation.

Natten mellan den 22 och den 23 juni angrepps Jan Sturm, medlem i stadsdelnämnden i Neukölln för NPD, på öppen gata av maskerade antifascister. Svinet fick sig en rejäl omgång.

Fredagen den 24 juni konfiskerade en beslutsam antifascist en NPD:ares hetsproppaganda när den sistnämde samlade underskrifter i Friedenau. Nazisten blev olyckligtivs inte fysiskt skadad.

Lördagen den 25 juni blev nazisten Sebastian Thom nerslagen och misshandlad av en grupp antifascister när han delade ut NPD-flygblad på förmiddagen. Thom är ordförande för NPD:s lokalorganisation i Neukölln. Samma dag attackerades vid lunchtid ordföranden i NPD:s berlindistrikt, Uwe Meenen, när han var på väg till ett nassejippo. Meenen fick duktigt med stryk och dessutom ögonen sparayde med tårgas. Han kunde inte framträdda på nassejippot såsom var tänkt.


Vi känner inte till exakt vad det är som ligger bakom att aktionerna genomförs just nu. Ett skäl kan vara att Berlins antifascister vill störa NPD:s valkampanj inför lokalvalen i september. Ett annat kan vara den eskalerande situationen efter att nazisterna genomförde, i koordination med polisen, en mycket våldsam demostration i Kreuzberg den 14 maj i år. Nazisterna talar om en "serie av fega bolsjevistiska överfall", "röd terror" o.s.v. Vi för egen del tycker att sådant - bolsjevistiska angrepp och röd terror - är alldeles lysande och kan bara hoppas att antifascisterna fortsätter på samma spår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.