Leta i den här bloggen

torsdag 8 december 2011

Tid för offensiv

Statens byråkrater spår ökad arbetslöshet. Hårdast drabbas idustriarbetarklassen (vilket öppnar intressanta perspektiv). Samtidigt kommer nya "arbetstillfällen skapas" i företag som är ökanda för vanvård och genomusla arbetsförhållanden. Lotidningen skriver om det hela, märk denna sats:

"Arbetsförmedlingen utgår från att euroländerna klarar av att hantera krisen"


lotidningen.se/2011/12/07/flest-jobb-bort-i-industrin/

Svd skriver, märk följande sats:

"Wall Street Journals källor påpekar att centralbankernas planering är preliminär, och det innebär inte någon prognos om att euroområdet verkligen skulle vara på väg att bryta ihop. Men det faktum att centralbankerna ens studerar tidigare otänkbara utfall understryker hur snabbt förhållandena har försämrats."


svd.se/naringsliv/nu-dammar-landerna-av-sina-sedelpressar_6693728.svd

DN och SkD:

”Situationen är allvarlig. Euron kan explodera och Europa spåra ur, varnar Frankrikes EU-minister Jean Leonetti i en tv-intervju i dag”


dn.se/ekonomi/euron-kan-explodera-och-europa-spara-ur

skanskan.se/article/20111208/TTEKONOMI/312089937/1176/-/leonetti-europa-kan-sparingra-ur

Sen ser vi vad svenska finanskapitalister tror:

"Handelsbankens ekonomer spår, liksom Svenskt Näringsliv och konjunkturinstitutet, att den svenska tillväxten bromsar rejält nästa år"


gp.se/ekonomi/1.794206-tillvaxten-bromsas-enligt-ny-prognos

Sammantaget får vi en bild av ökande arbetslöshet, en fördjupad ekonomisk kris och allt hårdare utsugningsförhållanden för de som kan sälja sin arbetskraft. Och det i "bästa fall" (dvs om tyskarna klarar av att behålla EURO-systemet). Det finns alltså all anledning för att utveckla det revolutionära arbetet offensivt - annars lär kommunisterna än en gång hamna på efterkälken.

Not: det j-vla länkeriet strular så det blir som det blir

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.