Leta i den här bloggen

onsdag 20 april 2011

Andras problem



Idag hade vi tänkt blogga om kamperna i Göteborg, men sen upptäckte vi att Björnbrum skrivt om oss. Björnbrum har bestämt sig för att ta bort länken till oss från sin blogg, ni kan läsa hans förklaring här. Nu kunde vi skrivit en lång redogörelse över alla saker som vi tycker att man kan kritisera med Björnbrum och hans teori och praktik, men det gör vi inte. Vi anser inte BB vara en fiende och tänker inte lägga oss på den nivå som han allt som oftast, tyvärr, väljer. Vår kommentar till det hela är därför endast följande:

- att BB inte ser ett behov av att "kapa länkar" till personer som är anhängare av det imperialistiska angreppskriget i Libyen och/eller trottar, socialdemokrater och vänsterpartister, men ser ett behov att av "kapa länken" till oss, visar med all tydlighet var problemet ligger;
- att BB försöker få det framstå som att vi skulle tillhöra en annan "tendens" än Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) är antingen ett uttryck för bottenlös okunskap (om såväl oss som de indiska kamraterna) eller rent ohederligt, och;
- att BB spekulerar runt i vår "bakgrund" och slänger sig med begrepp som han själv vet är inkorrekta, är uttryck för ett sätt att föra "kamp" som inte hör hemma bland revolutionärer och alla de av våra läsare som är organiserade i revolutionära partier och organisationer vet hur man ser på folk som sysslar med sådan verksamhet.

Vår grundlinje är samma här i Sverige, som i Indien, Peru, Tyskland eller var som helst: det är rätt att göra uppror mot reaktionärer.

Att andra tycker att det, under vissa förutsättningar, är "rätt att göra uppror" i långtbortistan men absolut inte här, är deras problem - inte vårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.