Leta i den här bloggen

tisdag 5 oktober 2010

Gerillaaktioner i Indien, Peru, Filippinerna och Irland



Indien: Natten mellan fredagen och lördagen i förra veckan bestraffades fyra storbönder i delstaten Bihar av maoisterna för sitt sammarbete med en reaktionär "privatarmé"; kamraterna konfiskerades deras boskap och varande reaktionärerna att nästa gång skulle de ej komma så lindrigt undan. I delstaten Västbengalen likviderade maoistgerillan natten till igår tre polisspioner i byn Chirogora i Purulia-distriktet. I delstaten Maharashtra genomförde igår enheter ur Folkets Befrielsegerillaarmé ett framgångsrikt bakhåll, medelst fjärrutlöst mina, mot en paramilitär enhet ur reaktionens styrkor; fem soldater dödades i aktionen som ägde rum i Perimili-området i Gadchiroli distriktet, kamraterna kunde även konfiskera soldaternas vapen. I samma distrikt ägde idag ännu ett bakhåll rum, mot en reaktionär enhet som var på väg för att hämta liken av de soldater som dödades igårdagens aktion, även denna gång använde kamraterna minor, minst sex reaktionärer skadades.
Peru: I provinsen La Mar i departementet Ayacucho genomförde enheter ur Folkets Befrielsearmé ett bakhåll mot militariserade polisenheter som färdades på landsvägen som förbinder distrikten Pichari och San Francisco. Tre poliser sårades svårt. Kamraterna ska även ha lagt ut ett stort antal minor i området. Från hela Peru - inkulsive Lima - kommer även rapporter om hur människor i hundratal och till och med tusental attackerat vallokaler och bränt valurnor, i den reaktionära pressen framställs det hela som om det vora ett resultat av reaktionära politikers manipulationer och fylleri; men just denna typ av militanta massaktioner är det som Perus Kommunistiska Parti förordar, och vi finner det högst troligt att PKP har organiserat flertalet av dessa aktioner - men det är ännu inte bekräftat att så är fallet.
Filippinerna: På ön Mindanao har Nya Folkarmén beskjutit enheter ur den reaktionära armén, såväl den 30 september som idag. Aktionerna har ägt rum i Paquibato distriktet i provinsen Davao City. Inga rapporter om förluster.
Irland: I Derry i det ockuperade Nordirland sprängde enheter ur de väpnade republikanska grupperna en bilbomb natten till idag. Trots att republikanerna hade förvarnat om att bomben skulle smälla, lyckades två av ockupationsmaktens poliser att skadas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.