Leta i den här bloggen

fredag 15 oktober 2010

En "Buffalo" som förblir en buffel

Idag står det igen om Peru i DN, denna gång är "informationen" inte lika uppåt väggarna som den brukar. Men som vanligt utlämnas viktiga uppgifter och "informationen" är långt ifrån komplett. Idagens notis står det inget om att Alan Garcia är en massmördare som är personligt ansvarig bland annat för massakeren på 300 fänglsade revolutionärer i tre fängelser i Lima den 19 juni 1986. Att han leder ett synnerligen brutalt krig mot Perus Kommunistiska Parti nämns inte heller. Och så vidare.

När det gäller de uppgifter som kommer fram i texten i DN så kan flera saker påpekas. Den händelse som inträffade 2004, då Garcia sparkade ner en man i ett demostrationståg, var inte bara en anklagelse. Händelsen videofilmades och hela Perus befolkning har med egna ögon sett vad som hände. Mannen var inte heller "mentalsjuk" utöver det att han var medlem i Garcias APRA-parti och råkade komma i vägen för Garcia, vilket resulterade i att Perus nuvarande presidente helt sonika sparkade ner honom bakifrån.

När det gäller det nuvarande misshandelsfallet, så slog Garcia ner den unge volontärern på sjukhuset "Edgardo Rebagliati" i Lima. Anledningen var att Richard Gálvez, som volontären heter, kallat Garcia för en "korrupt bastard" - vilket Garcia är, han är dessutom en fascistisk massmördare som säljer ut sitt land till högstbjudande, så att säga "korrupt" om en person som honom är snarast en förmildrande beskrivning. Även i detta fall finns det en film, i vilken ögonvittnen omedelbart efter händelse beskriver hur Garcia misshandlade den unge mannen, och hur presidentens livvakter fortsatte misshandlen. En misshandel som var så omfattande att Garcia sagt att "han fick det straff som han förtjänat" och nöjer sig med det istället för anmäla honom för att ha "förolämpat presidenten" - naturligtvis för att han vill att fallet så snabbt som möjligt ska försvinna ur den allmänna uppmärksamheten. Värt att nämna är att även Garcias dotter, inför vilken händelsen ska ha ägt rum, "inte såg" vem som slog volontären. Den man som tagit på sig ansvaret - är sjukhusets städchef - och uppenbarligen en person som gärna - antagligen av ekonomiska motiv - "skyddar sin president".

Att Garcia uppträder på det här sättet är inte konstigt. Alan Garcia är nämligen en före detta "buffalo" eller "buffel" på svenska. "Bufflarna" är namnet på APRA-partiets paramilitära styrka, som kan liknas vid Hitlerfascisternas SA. De misshandlar meningsmotståndare och agerar som vakter och livakter. Deras särskillda specialitet är att slåss mot kommunister. Eftersom Garcia, efter peruanska mått, är en fysisk jätte, var han ganska framträdande som "buffel". Att han dessutom utförde en del tjänster av låt oss kalla det mer "intim" karraktär till sin föregångare som ledare för APRA, Haya de la Torre, påskyndade hans karriär.

Alan Garcia är en före detta slagskämpe i Perus motsvarighet till SA. Han var en "buffel" och på sådana går uppenbarligen inte ränderna ur.

Nedan filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.