Leta i den här bloggen

tisdag 25 oktober 2011

Fascistiska angrepp mot kurder i Europa - och motstånd

Som vi skrev om igår har under den senaste tiden turkiska fascister attackerat kurder i olika länder runt om i Europa. Angreppen har ofta haft större demostrationer, organiserade av reaktionära turkiska krafter, mot "PKK-terrorn" som utgångspunkt. De öppet fascistiska elementen i de ökända "Grå Vargarna" har från demostrationer attackerat kurdiska inrättningar, föreningar och butiker. De har dock oftast möts av ordetligt motstånd. I städer som Stuttgart och Berlin organiserades motståndet av kurder, turkiska kommunister och andra antifascister. I rapporten som vi hänvisade till igår, skrevs med bland annat:

"Another racist group in Hamburg attempted to assault the Kurdish Association and shopkeepers in Hamburg. Clashes broke out when the group was blockaded by Kurdish young demonstrators who also prevented the police from entering the building."


Eftersom vi har kamrater i Hamburg så mailade vi dom och frågade om de visste något. Det gjorde de. Turkiska kommunister hade tillsammans med den lokala kurdiska föreningen organiserat skydd vid de lokaler som kunde komma att utsättas för fascisternas attacker. Firats beskrivning av vad som hände när fascisterna dök upp kan sägas vara något "tillrättalagd". Fascistpacket fick nämligen duktigt med stryk av kamraterna och det var knappast bara "unga kurdiska demostranter" som deltog i de antifascistiska aktiviteterna. Precis som det ska vara med andra ord.

Det som ut som angreppen kommer att fortsätta. I städer som Duisburg och Amsterdam är det redan klart att demostrationer ska hållas, vilka med säkerhet kommer att tjäna som utgångspunkt för nya attacker. I Turkiet organiserar staten regelrätta progromer i de kurdiska områdena. Antifascister överallt måste sluta upp och slå tillbaka angreppen mot kurderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.