Leta i den här bloggen

onsdag 14 september 2011

Svenska hökar och 46 miljoner fattiga i Förenta Staterna

Läs den här texten. Den visar hur en väldigt stor del av den svenska befolkningen reservationslöst ställer upp på den svenska imperialismens krigspolitk. Självklart ska alla opinionsundersökningar tas med en väldigt stor nypa salt, men det finns i det här fallt ingen orsak att tvivla på slutsatserna som presenteras.

"Svenskarna har blivit ett folk av hökar och uppvisar det största stödet för den internationella militära aktionen i Libyen (69 procent) och toppar också när det gäller stöd för att störta Gaddafi (79 procent). Det finns också en optimism om vad som kan uppnås. 59 procent – högst bland de länder som omfattas i mätningen - ser ljust på möjligheterna att stabilisera läget i Libyen. Svenskarna är också mest positiva till den egna regeringens Libyenpolitik (65 procent).


Alla illusioner om att det skulle finnas något som helst positivt över "svenskheten" måste överges och bekämpas.

Samtidigt så läser vi idag ännu en bekräftelse på hur djup krisen är i Förenta Staterna. Notera att "Tröskeln för fattigdom ligger för en tvåbarnsfamilj på 22.000 dollar, ungefär 147.000 kronor."! Dvs, långt under svensk socialbidragsnivå. Som vanligt ingår inte alla miljoner "papperslösa", som i regel lever under långt sämre förhållanden, i undersökningen.