Leta i den här bloggen

måndag 4 juli 2011

Schibbye och Persson måste omedelbart friges och få bästa möjliga läkarvård!

Borgarmedia rapporterar att frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson gripits av den etiopiska armén. De båda ska ha färdats med en enhet ur gerillarörelsen Ogaden National Liberation Front (ONLF). Enheten ska ha utsatts för ett anfall, flera gerillasoldater mördats och Schibbye och Persson ska ha sårats. Martin Schibbye har tidigare varit redaktör för Folket i Bild och skrivit intressanta reportage om olika folkliga rörelser. Han är något så ovanligt som en svensk journalist som har modet att skilldra verkligheten som den faktiskt ser ut. ONLF har meddelat att de tappat kontakten med journalisterna och den svenska imperialiststaten uppger att inte heller den vet exakt hur deras läge är. Statsministerns hållning är cynisk, istället för att omedelbart vidtaga starkast möjliga åtgärder för att försvara svensk medborgare så hävdar han att han "inte är informerad" och inte vet vad man kommer att göra!

Detta samtidigt som pressen skriver:

"De båda journalisterna har lyckats kontakta sina anhöriga, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Men läget sägs vara mycket allvarligt. Svenskarna uppger att de skottskadades för tre dagar sedan men att de ännu inte har fått någon sjukvård."


Vi uppmanar alla våra läsare att göra sin röst hörd och kräva att Schibbye och Persson omedelbart friges och att de får bästa möjliga läkarvård!

Vi behöver journalister som vågar stå på folkets sida! Låt oss agera till deras försvar - borgarstaten gör det inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.